Een tablet voor mensen met een visuele beperking

Mensen met een visuele beperking willen ook graag een tablet

Ik kreeg van Denise de vraag wat is een geschikte tablet voor een visueel beperkt iemand. In eerste instantie gaf ik haar het advies ‘hoe groter, hoe beter, dus adviseerde ik haar te wachten op de Toshiba Excite 13. Maar de resolutie van die tablet valt eigenlijk best wel tegen, dus of dat nou de beste optie was vroeg ik mij af. Ik ben dus even verder gaan kijken naar wat dan een goede tablet was. Lees dat hieronder:

De vraag van Denise:

Ik ben op zoek naar een tablet die qua lettergrootte ook geschikt is voor iemand met een visuele beperking, in/uitzoomen zou ik dus wel heel fijn vinden.
De tablet ga ik vooral gebruiken om te internetten, mailen, social media, Youtube, boeken lezen (als dat mogelijk is) en ook voor school denk ik hem te gaan gebruiken.
Een uitbreidbaar geheugen stel ik zeer op prijs, dus een iPad valt al af.
Ik wil er uiterlijk rond de 500 euro aan uitgeven, en ik zat zelf te denken aan de Asus Eee Pad Transformer TF101 16GB of de Asus Eee Pad Transformer Prime.
Graag zou ik willen weten welke tablet jullie mij kunnen aanbevelen?

Mijn Advies

Hallo Denise,

Ik kwam nog wat tegen op mijn iPad, wat mogelijk ook interessant is voor jou…

Met de iPad heb je ook een zoomfunctie.

(ga naar instellingen –> algemeen –> toegankelijkheid –> Zoomen en dan op aan vinken en de instructies lezen) 

Hierdoor kan je ten alle tijde en overal (maakt niet uit in welke app je zit) inzoomen dmv tikken met 3 vingers…. dit is dus speciaal ontworpen voor mensen met een visuele beperking. De iPad zal dus zeker ook een goede optie voor je zijn. Bij een iPad 2 zal de tekst wel vager worden hoe verder je in zoomt, maar bij de iPad 3 met Retina display zal dit vele malen minder zijn….

Ga hier naar de pagina over de iPad 3

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter