Asus toont 2 Windows 8 tablets

Asus toonde vandaag onder andere 2 Windows 8 tablets, zoals de Transformers

Echter heten deze tablets weer niet iets met Transformer, maar nu gewoon Asus Tablet. Tenminste voorlopig, ik hoop dat Asus het daar dan even bij laat, want bij hen hebben tablet al veel verschillende benamingen gehad, Eee pad, Pad, Transformer Pad en ga zo nog maar even door. Maar terug naar waar deze post om gaat de nieuwe Windows 8 tablets. De Asus Tablet 600 en de Tablet 810. Deze beide tablets zijn eigenlijk gewoon een Transformer Prime maar dan met Windows 8, maar er zit wel verschil in de twee.

De Asus Tablet 600

De Asus tablet 600 is de eerste Windows RT tablet die we in levende lijve hebben gezien. Hij heeft de quad-core processor van Nvidia aan boord, 2GB werkgeheugen, 10.1 inch 1366×768 Super IPS+ display, kortom eigenlijk gelijk aan de Asus Transformer Prime, maar dan hopelijk zonder Wifi en GPS problemen :).  Hij heeft volgens mij alleen een ‘betere’  8 megapixel camera. Kortom dit is niets ‘bijzonders’ behalve dan dat er Windows RT op zit, maar verder is het veel van wat we al weten, maar dat maakt in dit geval niet uit. Zie de korte video hieronder ter illustratie.

De Asus Tablet 810

Deze tablet is net een tikkie groter dan wat we gewend zijn op dit moment, hij heeft namelijk een display van 11.6 inch, maar wel gewoon met dezelfde resolutie (1366×768) en verder is hij ook nagenoeg hetzelfde als de Tablet 600. Beide tablets komen met een afneembaar keyboarddockstation, zoals de Transformers en hebben hierdoor een batterijduur van meer dan 15 uur, aldus Asus.

[ad]

[ad]

Bron: Netbooknews en Engadget

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter