mijn tablet en het EK 2012

Hoe kijk ik het EK 2012 op mijn tablet?

Uiteraard heb je heel veel EK 2012 apps voor android, iOS en Windows Phone. Eigenlijk doen ze allemaal hetzelfde, alleen verschillen zij van vormgeving. Maar je hebt helemaal geen app nodig. De NOS biedt echt alles wat je nodig hebt voor het EK 2012.  Hieronder zal ik uitleggen hoe je jouw tablet het best kan gebruiken tijdens de wedstrijden op het EK en meer.

NOS EK 2012

Als je naar www.nos.nl/ek2012 gaat dan krijg je een ‘mobiele’ website te zien waarop je een hele hoop informatie vind over het EK. Het laatste nieuws, alle video’s van de NOS, het Speelschema, informatie over de landen en statieken. De statieken zijn minder uitgebreid dan het tweede scherm, waar ik zometeen op kom, maar wel leuk als extraatje. Kortom op deze website kan je jouw lol op over het EK. Deze website is vanaf iedere tablet te benaderen en zou hij moeten werken.

Live EK wedstrijden kijken op jouw tablet

Op dezelfde website heb je nog twee mogelijkheden die heel interessant zijn. Je kan onder het kopje ‘live’ namelijk de wedstrijden live mee kijken op jouw tablet. Ik zelf heb dit geprobeerd met de iPad en dit werkte prima. Het enige minpuntje is dat het niet in HD is, dus je zal het met mindere kwaliteit moeten doen, maar ik vond dat de stream goed werkte, zonder happering en niet heel blokkerig. Verder is dit natuurlijk een prima oplossing voor mensen die geen beschikking hebben over een TV bij hen in de buurt of onderweg zijn en toch de wedstrijden willen zien. Echter moet je er van uitgaan dat als je dit over 3G doet het wel meer happeringen zal hebben en dat je dataverbruik natuurlijk de pan uitstijgt. Als je thuis zit en je hebt tv van Ziggo of KPN is het natuurlijk ook mogelijk om via de app van hen live tv te kijken, maar zoals ik al zij een goed alternatief.

Daarnaast op nog steeds dezelfde website van de NOS de mogelijkheid om gemiste duels terug te kijken. Dit werkt ook prima en heeft dezelfde kwaliteit als de live wedstrijden. Het mooie is dat de video’s ook gewoon te streamen zijn via Apple TV, dus je kan nog steeds gewoon de wedstrijden terug kijken op je TV.

Tweede scherm  voor het EK

Iets wat je steeds vaker tegen komt is tweede scherm websites, die je kan gebruiken tijdens het kijken naar de TV. Bij het EK is het mogelijk om via de www.tweedescherm.nl jouw tablet als tweede scherm te gebruiken. Op deze website zie je tijdens een wedstrijd live statieken over die wedstrijd die je zit te kijken. Daarnaast geeft het ook nog wat achtergronden van de wedstrijd, spelers of stadion. Naast statieken over de wedstrijden houdt de website ook alle algemene statieken bij zoals, aantal gele kaarten, rode kaarten, gewonnen duels, schoten op doel en nog veel meer. Dit alles houdt hij bij voor spelers en/of teams.  Dus deze website geeft je alle informatie die je tijdens een wedstrijd graag zou willen.

Conclusie

Mijn conclusie is dat ik geen app ga kopen voor het EK 2012 en dat de NOS  al mijn EK-behoefte bevredigd, voor of tijdens de wedstrijd of als ik een wedstrijd heb gemist. Nog even de twee websites op een rijtje:

www.nos.nl/ek2012

www.tweedescherm.nl

Ik zelf heb de websites op mijn iPad en op een Galaxy S1 getest, hierop werkte zij allebei prima. Wat is jullie ervaring? laat het hier onder even weten.

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Olympische spelen live volgen op je tablet -

    |

    […] dat is via NOS.nl. Ik moet zeggen dat NOS hier deze zomer echt goed op heeft ingespeeld, met het EK 2012 en nu weer met de Olympische spelen. Als overzichtelijke app voor rangen/standen en informatie […]

    Reply

Laat een reactie achter