Olympische spelen live volgen op je tablet

Eigenlijk is er maar 1 manier om de Olympische spelen live prefect te volgen

En dat is via NOS.nl. Ik moet zeggen dat NOS hier deze zomer echt goed op heeft ingespeeld, met het EK 2012 en nu weer met de Olympische spelen. Als overzichtelijke app voor rangen/standen en informatie blijf Zin in Goud voor mij de aanrader….

Je hebt natuurlijk heel veel keuze op het gebied van de Olympische spelen apps voor android en iOS, maar ik ga ze niet allemaal benoemen. Ik schrijf hieronder hoe ik de Olympische Spelen volg hier in Nederland, er zijn uiteraard nog vele andere opties.

Als ik live de wedstrijden van de verschillende sporten wil volgen ga ik via mijn browser op de iPad (maar dit geldt hetzelfde voor android) en ga ik naar het adres www.nos.nl/os2012. Hier kom je op de interactieve website van de NOS over de Olympische spelen. Hier heb je een hele hoop opties om informatie te vinden en het laatste nieuws te lezen. Ik gebruik het om de 13 livestreams die er zijn en om te zien welke hollanders er vandaag in actie komen. Dat zijn voor mij de meest belangrijke opties die ik gebruik op NOS.nl, daarnaast lees ik zo nu en dan ook het laatste nieuws, want ik kan immers niet 16 uur per dag OS kijken.

De Livestreams

Op zich werken deze livestreams prima op mijn iPad en op mijn android tablet.  Echter niet in alle browser. Zo werkt de website niet via Chrome op Android. De letters staan door/over elkaar en de video’s laden niet. Dus mocht het niet lukken via de website naar de live-streams te kijken, probeer dan even een andere browser, want daar kan het ook nog aan liggen. Je hebt 12 live-streams beschikbaar en je kan NED 1 kijken via de website. Helaas heeft alleen Nederland 1 commentaar en de andere streams niet. Je kijkt dus naar de live-beelden met live-geluiden zonder commentator. Op zich stoor ik mij hier niet aan, want meestal is het toch gezwam. Ik doe dit op een andere manier, maar daar kom ik zo op.  Bij de live-streams staat uiteraard welke sport het is, tot hoelaat het duurt en NOS geeft een kijk-tip. Het nederlandse vlaggetje geeft aan dat er Nederlanders mee doen. Als je op de Live-stream tikt dan krijg je een kort samenvatting en kan je op ‘nu kijken’ klikken om de stream te gaan volgen.

Als je nou toch commentaar wilt hebben dan is het een optie om Radio 1 op de achtergrond aan te zetten. Ik vind dat zelf vaak leuker commentaar dan op de TV. Een extra voor op de iPad is dat je het geluid door kan laten spelen terwijl je bijvoorbeeld even gaat facebooken of twitteren. Als je naar radio 1 luister blijft het geluid aanstaan als je op de homeknop drukt. Bij de stream moet je even dubbel klikken op de homeknope en naar links scrollen zodat je op de playknop kan drukken en vervolgens hoor je het commentaar weer op je iPad. Dit werkt helaas niet op een android tablet.

Nederlanders in Actie

Hier heeft de NOS ook een zeer eenvoudige oplossing voor gevonden, zij geven in impotens arsag sdan fr du balder impotens arsag 8 een tabel weer wie er vandaag in actie komen. Dit is overzichtelijk en je weet gelijk of jouw favoriet in actie komt die dag…

Rangen/ Standen en klassementen

Hiervoor gebruik ik nog steeds de app van de Rabobank, Zin In Goud, die is voor mij echt nog steeds het overzichtelijkst en gebruiksvriendelijk. Ik heb hier al een review over geschreven en die vind je hier

Tweede scherm?

Helaas is het tweedescherm, (tweedescherm.nl) van de NOS niet actief tijdens de Olympische Spelen. Normaal gesproken wordt dit gebruikt voor live statistieken en andere extra informatie. Helaas maakt men hier geen gebruik van tijdens de uitzendingen. Mogelijk te veel werk? met zoveel verschillende sporten, ik vind het een gemiste kans, want dat het weer een extra beleving gegeven van de wedstrijden die je volgt.

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

lookmovieanixanitakutheflixerlookmovieMangaFirelookmovielookmovieMangaFireMangaFireanitakusflixtheflixerlookmovieMangaFireanitakulookmoviesflixMangaFirelookmovieanitakusflixsflixanitakuanitakuanitakuanixMangaFireanitakuanitakumoviestowatchfreemoviestowatchfreesoap2daysoap2dayaniwaveaniwaveheymoviesheymovieswatchseriestvwatchseriestvsoaptodaysoaptodayhdtodaytvhdtodaytvfavmoviesfavmoviesflixhqflixhqmyflixermyflixergogoanime, anime A Silent Voice, watch free anime, anime How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom Part 2,