De Google Nexus 7 en games spelen

Kan je een beetje games spelen op de Nexus 7?

Nog een paar weken wachten en we kunnen de Google Nexus 7 zelf in Nederland gaan kopen. Dit moet echt een grote hit gaan worden ook in ons land. Er zijn natuurlijk een aantal belangrijke vragen, 1 daarvan zal voor sommig mensen zijn: Wat zijn de prestaties van de Nexus op het gebied van gamen

De collega’s van Netbooknews hebben een video gemaakt waarin zij de meest populaire en zware games spelen die er momenteel verkrijgbaar zijn voor android. Als ik naar hun video kijk, dan deel ik hun conclusie dat hij het zeker naar behoren doet. Er zitten geen happeringen in de gameplay, alles loopt soepel en ziet er prima uit. Nou heb ik zelf ook al wat games kunnen spelen op de Asus Transformer Pad Infinity en dat lijkt er grafisch wel beter uit te zien, maar dat is miereneuken, want overall is het een prima ervaring als ik naar de video kijk. Zij testen: The Dark Night Rises, Shadow Gun, Riptide GP, Dead Trigger, Real Racing 2 HD en NOVA3.

Echter is er wel 1 punt van kritiek en dat is 7 inch. Ik heb zelf een iPad en een 10.1 inch tablet waarop ik soms al de nadelen ervaar van de besturing op het scherm. Met name bij shooters is dit gewoon niet ideaal. Je zit namelijk altijd met jouw vingers in het zicht, waardoor je niet alles kan zien op je scherm en ik mij er toch wel aan stoor. Kijk bij race-games heb je dat probleem niet, omdat je dan vaak het voertuig bestuurd door middel van kanten van de tablet, maar er zijn toch genoeg games waar je de besturing op het scherm hebt. Als ik bij 10.1 inch al ervaar dat je vaak ‘in het zicht’ zit, dan is dit bij 7 inch alleen maar erger. Ik zou de Nexus 7 dus niet zo gauw als gamer kopen, dan zou ik eerder naar een groter formaat uitwijken. Genoeg gezeurd, hier is de video:

[ad]

bron: Netbooknews

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter