Nokia Maps is het alternatief

Nokia heeft eigen kaarten en het werkt goed

Google en Apple strijden om de beste kaarten, maar Nokia heeft ook hun eigen Maps en dat is eigenlijk een aangename verrassing. Hieronder zal ik uitleggen hoe het werkt en wat ik er van vind..

Uiteraard zijn alle Nokia Lumia’s voorzien van Nokia Maps, maar het wil niet zeggen dat je alleen maar op een Nokia deze kaarten kan gebruiken. Deze kaarten zijn op ieder smartphone of tablet te gebruiken. Eigenlijk werkt het prima, door middel van de webapp (de mobiele pagina). Door op je tablet of smartphone naar maps.nokia.com te gaan zal je automatisch naar de webapp gaan van Nokia. Deze kan je dan vervolgens op slaan op je startscherm en je hebt een app.

Nokia Maps is zeer compleet, eigenlijk zitten alle opties van Google Maps gewoon in deze kaarten. Satelietbeelden tot 3D. Het enige wat er niet in te vinden is, is streetview. Dat vind ik persoonlijk wel een gemis want dat gebruik ik toch regelmatig. Maar verder zijn de kaarten up to date en zien er goed uit. 3D is in ongeveer 30 steden beschikbaar en is wel gaaf om eens naar te kijken. Zo kan je door Las Vegas of Barcelona vliegen. De 3D kaarten laden op mijn Mac snel in waardoor je weinig ‘vertraging’ hebt. De normale 2d kaarten laden supersnel in met mooie animaties, vergelijkbaar met Google Earth.3D kaarten zijn niet beschikbaar voor smartphones of tablets.

Wat echt heel handig is van deze kaarten is dat hij als jouw ‘backup’ navigatie kan dienen. Je kan namelijk met Nokia Maps ook een routebeschrijving opvragen en op smartphone en tablets kan je dan zelfs met gesproken aanwijzingen gaan rijden. Je moet dan alleen wel even de stemmen downloaden (een paar mb). Uiteraard heb ik dit getest en het werkt prima. Zeker als backup als je navigatie app het even niet doet of wat voor reden dan ook. De stem is helaas wel (vooralsnog) in het Engels, maar daar heb ik zelf niet zo’n problemen mee..

Naast navigatie heeft Nokia Maps nog iets wat retehandig is. Je kan namelijk live verkeer aan zetten. Dan zie je met kleuren (groen,  oranje en rood) waar het druk is op de Nederlandse wegen. Tevens laat men alle wegwerkzaamheden zien. In Nederland zijn alle hoofdwegen in ieder gedekt. Zo kan je snel zien of je problemen krijgt onderweg of dat je zo door kan rijden.

Tot slot zijn er nog kleine opties. Je kan bijvoorbeeld heel snel een foto maken van de maps die je voor hebt staan. Je kan inloggen met een nokia account en zo jouw favorieten opslaan en tot slot geeft Nokia Maps zelf aan wat er allemaal in de buurt te doen is en waar je lekker kan eten.

Ik wil niet zeggen dat Nokia Maps beter is dan Google Maps of kaarten van iOS 6 (in de toekomst) maar het is zeker een goed alternatief of backup. Daarnaast dus niet alleen voor Windows Phone gebruikers maar voor iedere tablet of smartphone wat ik op zich bijzonder vind. De let-op is natuurlijk wel dat deze kaarten altijd via het internet gebruikt moeten worden, dus let op je dataverbruik. Ik heb Nokia altijd staan voor kwaliteit en degelijkheid. Dit is hoe ik deze kaarten ook zou omschrijven.  Ik zou zeggen probeer het eens… Zie hier onder nog wat screenshots die ik maakte.

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • iOS 6: Liever Google Maps dan die van Apple -

    |

    […] Op dezeflde manier als Google Maps kan je een web-app opslaan op je startscherm. Ik heb al eerder een blog geschreven over Nokia Maps en ben er zeer over te spreken. Je kan namelijk in de web-app ook […]

    Reply

Laat een reactie achter