Previews Skype voor Windows Phone 8

Skype voor Windows Phone 8 is te downloaden

voorlopig is Skype er nog alleen in preview status, maar de app staat wel in de Windows Store voor Windows Phone 8.Skype is Skype dus dat heeft niet veel introductie nodig. Alle Skype functies vind je ook in deze Windows Phone 8 app, maar Microsoft en Skype hebben wel wat dingen toegevoegd aan de normale functie. Bij Windows Phone 7.5 was het niet mogelijk om Skype op de achtergrond mee te laten draaien zodat je ook gewoon een inkomend (video)gesprek kon krijgen terwijl je met andere apps bezig was. Dit kan nu met de Windows Phone 8 app wel. Dit is natuurlijk ideaal en eigenlijk van zelfsprekend, dit is dus een goede toevoeging voor Skype.

Daarnaast beloofde Microsoft betere integratie van Skype in Windows Phone 8 (en Windows 8). Ook dit komt al wat meer naar voren. Je kan namelijk ook vanaf de ‘personen’ app (de verzamel app van al je contacten op Windows Phone en Windows 8) een Skype gesprek starten met een contact. Ook dit zie ik als een goede verbetering. Ik verwacht in de toekomst nog meer integratie van Skype, want zoals jullie misschien al weten, MSN zal langzaam aan worden vervangen door Skype. In Skype, wat van Microsoft is, zit namelijk ook gewoon een chatfunctie, waardoor het volgens mij inderdaad geschikt is om uiteindelijk MSN te vervangen.

De preview versie van Skype is nu te downloaden in de Windows Store (gratis), maar er moet wel bij gezegd worden dat de app nog niet helemaal stabiel is. Hij kan ineens uitvallen of niet opstarten volgens sommige gebruikers. Dit zijn kinderziektes die uiteindelijk in de echt volledige eerste versie allemaal verholpen zouden moeten zijn. Wanneer de daadwerkelijke releasedatum is, is nog niet bekend gemaakt.

Zie hieronder nog even een review video van de app, hierin kan je de functionaliteiten van Skype voor Windows Phone 8 goed zien.

[ad]

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter