Archos 80 XS vandaag gelanceerd

De Archos 80 XS vanaf vandaag te koop in Europa

Het is vandaag Archos dag, want naast de GamePad lanceren zij vandaag ook de Archos 80 XS.De Archos 80 XS is de kleinere broer van de Archos 101 XS. Het is een 8 inch tablet die voor 199 euro over de toonbank zal moeten gaan. Dit is zonder het Coverboard. Dan kost hij 49 euro meer. Het Coverboard is misschien het meest opmerkelijke aan deze tablet naast zijn formaat. Het Coverboard zagen we ook al bij de Archos 101 XS en dit is een toetsenbord en stand in 1. Het werkt anders dan andere keyboard-docks die we kennen, Het moet hem als het waren over de tablet heen schuiven. Het toetstenbord zit ook niet vast aan de tablet, die moet je met een soort standaardje met magneten vastklikken. Dit is bijzonder en werkt niet altijd even soepel, dit hebben we inmiddels geleerd van de 101 XS.

De Specificaties van de Archos 80 XS:

Het is zoals gezegd een 8 inch tablet met een resolutie van 1024 x 768 pixels, een dual-core processor, 1Gb werkgeheugen, 8GB opslag, een MicroSD slot, MicroUSB en miniHDMI poort en Bluetooth 4.0, hij weegt 560 gram en is 8.9 mm dik. Daarnaast draait de tablet direct op android Jelly Bean 4.1. Kortom goede specificaties, maar wel minder dan bijvoorbeeld de Nexus 7, die in dezelfde prijsklasse zit.

Toch zie ik wel een markt voor deze tablet, want mensen willen misschien net iets groter dan 7 inch en een keyboard-dock, dan zijn ze voor 249 euro klaar en bij een Nexus zal je dan wat meer uitmoeten geven. De Archos 80 XS zal deze maand nog te koop zijn in Nederland, maar voorlopig heb ik hem nog niet gespot in een webshop. Of hij de kerst gaat halen is dus niet zeker, maar wie weet in de week voor kerst.

Wil je een maatje groter? Dan moet je voor de Archos 101 XS gaan, maar die kost wel gelijk meer dan 350 euro.

[ad]

bron: archos

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter