bestanden tot 10GB versturen met Gmail

Gmail kan nu bestanden tot 10Gb versturen via Google Drive

Oke, het is niet helemaal zo, want je verstuurd het bestand eigenlijk niet, maar een link naar waar het bestand in jouw Google Drive staat, dit kan tot bestanden van 10GB

Het handige hier aan is dat je vanuit je Gmail direct een bestand kan toevoegen aan jouw mailtje. Je moet alleen wel de nieuwe manier van berichten opstellen gebruiken, want anders staat Google Drive er nog niet bij. Al je vervolgens op het Drive icoontje onder aan klikt, kan je dus een bestand toevoegen. Vervolgens zodra je de email verzend krijg je de opties te zien wat een ander met het bestandje kan. Je kan het instellen dat iedereen het kan zien en bijvoorbeeld opmerkingen bij dit bestand kan plaatsen.

Als jij vervolgens degene bent die zo’n bestand toegestuur krijgt, krijg je eigenlijk gewoon een link naar zijn Google Drive. Hier zie je het bestand dan staan, vervolgens kan je er mee doen, wat je er mee mag doen van de ‘ eigenaar’ maar in principe staat downloaden altijd aan. Dus je kan dan ook eventueel het bestand downloaden. Eigenlijk maakt Google hiermee diensten zoals Wetransfer overbodig en maken zij dit helemaal makkelijk door het te integreren in Gmail, waardoor je nog niets een naar jouw Google Drive hoeft te gaan. Ik zou zeggen probeer het eens uit!

[ad]

bron: Google blog

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter