windows store

Stijgende lijn voor aantal Windows apps

Windows 8 apps en Windows Phone apps aantallen blijven groeien

Microsoft heeft nog lang niet zoveel apps als android of iOS, maar ze komen langzaam aan steeds dichterbij. Inmiddels 35.000 Windows apps en 150.000 Windows Phone apps.

Windows 8 is pas sinds oktober 2012 te koop en toen begon Microsoft met ‘ nul’  apps voor Windows 8. Einde december stond de teller inmiddels op 35.000. Ergens eind november lag dat aantal rond de 20.000 apps. Dit betekent dat er momenteel per dag zo’n 415 nieuwe apps bij komen. Met deze snelheid zitten we rond februari op 50.000 apps. Uiteraard is de kwaliteit van apps belangrijker dan de hoeveelheid beschikbare apps, maar het zegt wel wat over te interesse van ontwikkelaars in een besturingsysteem. Windows 8 apps groeien nu harder dan in november en dat is een goed teken voor Microsoft lijkt mij.

Naast de Windows Store voor Windows 8, is de Windows Phone store natuurlijk net zo belangrijk voor Microsoft, want zij willen immers ook op de mobiele markt doorbreken lijkt mij. Ook in de app store gaat het goed, want momenteel (eind december) stond de teller van het aantal beschikbare Windows Phone apps op 150.000 apps. Ook dit is natuurlijk lang niet de aantallen van Apple of Android, maar ook deze app store groeit lekker door. Ik durf wel te stellen dat de top 50 apps bijna allemaal te vinden zijn voor de Windows Phone toestellen. Het voordeel is dat de Windows Phone apps veelal werken voor de oudere Windows Phone 7.5 toestelen en de nieuwste Windows Phone 8 toestellen, zoals de Nokia Lumia 920.

[ad]

windows store

bron: Windows

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

theflixerMangaFiretheflixeranitakulookmovieanitakusflixtheflixerlookmovietheflixeranitakuMangaFireMangaFiretheflixeranixlookmoviesflixanixlookmovielookmoviesflixtheflixerMangaFiresflixtheflixersflixMangaFireMangaFiresflixtheflixerhurawatchhurawatchhuramovieshuramovieswatchseriestvwatchseriestvflixhqflixhqyeahmoviesyeahmoviesfavmoviesfavmoviessoaptodaysoaptodaysoap2daysoap2daymoviestowatchfreemoviestowatchfreewatchseriesonlinewatchseriesonlinewatch tv shows online, Bloodhounds (2023), Monolith (2024), gomovies, free movies online,