Xiaomi verkoopt 100.000 smartphones in een half uur

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft in 34 minuten 100.000 exemplaren van de Redmi Note verkocht. Deze telefoon beschikt over goede specificaties als een octacore chipset en een 5,5” HD-scherm en kost omgerekend slechts 160 dollar. Geen wonder dus, dat het toestel zo’n succes is.Xiaomi doet goede zaken met haar smartphones. In november vorig jaar verkocht het bedrijf binnen 4 minuten 100.000 exemplaren van de Hongmi, een smartphone die een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding biedt. Met de recente Redmi Note is dat niet anders, voor omgerekend zo’n 160 dollar krijg je een geweldig toestel. De telefoon komt in twee versies op de markt, verschillend in specificaties en daarom ook prijs.

De duurdere versie van de Xiaomi Redmi Note beschikt over een 5,5” IPS HD-scherm (1280 x 720 pixels), een prima resolutie. Onder de motorkap vinden we een MediaTek processor die over 8 kernen beschikt, een octacore dus. De kernen zijn geklokt op 1,7Ghz en kunnen allen tegelijkertijd worden ingezet. Deze processor wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen (RAM), dezelfde hoeveelheid vinden we ook in vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S5, die vele malen duurder is. Onderzoek wijst uit dat de ’true-octacore processor’ van MediaTek in de praktijk vergelijkbaar is met de Qualcomm Snapdragon 800 (een quadcore geklokt op maximaal 2,3Ghz). Qua snelheid moet het met de Redmi Note dus wel goed zitten. De batterij is 3200 mAh groot, een dag met het toestel vooruit kunnen gaat wel lukken denk ik. Opladen gaat via Micro-USB.

Qua software moet je denken aan Android 4.2.2 Jelly Bean, inclusief Google apps en de Play Store. Xiaomi heeft een eigen, zware schil over het besturingssysteem gelegd, fans van stock-Android zullen er niet vrolijk van worden. Zoals bijna alle Aziatische fabrikanten maakt Xiaomi gebruik van felle kleuren en wat speelse iconen, om het maar even zo te noemen. De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in maximaal 13 megapixels, over de frontcam is weinig bekend.

Het goedkopere model beschikt grotendeels over dezelfde specificaties als de bovenstaande variant, al zijn er toch wel wat belangrijke verschillen. Zo vind je op de goedkopere versie 1GB in plaats van 2GB werkgeheugen en is de octacore processor 300Mhz lager geklokt. Het interne geheugen is 8GB in plaats van 16GB groot. Dit model is 32 dollar goedkoper dan het 161 dollar kostende, duurdere, model. Zelf zou ik het wel weten en zonder twijfel die 32 neerleggen, je krijgt er een hoop extra voor terug.

Het design van de telefoon is strak en zonder poespas. De achterkant is verwijderbaar, de batterij is te vervangen. De Redmi Note ondersteunt twee simkaarten, al is er onduidelijkheid over de ondersteuning voor netwerken. 4G-ondersteuning ontbreekt, al zal dat geen verrassing zijn. Het internationale model kan overweg met 3G-netwerken, al is niet bekend of dit ook voor de Nederlandse geldt. De mogelijkheid om de telefoon draadloos op te kunnen laden en NFC vind je niet terug. Gezien het prijspunt ook geen ramp. Bluetooth, Wifi, etc. zijn wel aanwezig. Het toestel draagt dan wel de naam ‘Note’, iets van een stylus zoals je die van Samsungs gelijknamige serie kent krijg je niet bij deze telefoon.

De telefoon is momenteel uitverkocht, maar weet je wat je doet dan kun je hem altijd later bestellen via deze website. Houd rekening met extra kosten die verzending en de douane met zich meebrengen.

Bron: Gizchina

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter