usb kabel review

Review Belkin Lightning/USB-kabel

Deze USB kabel is te gebruiken voor je iPad of iPhone met Lighting aansluiting. Zeer hoge kwaliteit en handig op te rollen. Hij is van het merk Belkin. Wat mij betreft een bekende Tour de France naam maar meer ook niet. Benieuwd wat hun voor kwaliteit bieden?

Lees wat ik van de kabel vind.

Eerlijkheidshalve koop ik meestal mijn USB kabeltjes in China. Lekker goedkoop. Het nadeel daarvan is dat met enige regelmaat zo’n kabeltje niet werkt. En met menig kabeltje krijg ik de melding ‘Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone.’

Kortom goedkoop maar niet ideaal. Daarnaast zijn die USB kabeltjes vaak niet van de beste kwaliteit waardoor ze snel kapot gaan.

Te duur

Eerlijk gezegd vind ik USB-kabeltjes in Nederland maar duur. De originele van Apple kost je al gauw 29 euro. Dit is dan ook de voornaamste reden dat ik die niet koop. Ik heb onlangs een demo-pakket van Belkin gekregen, waarin verschillende accessoires zaten waar onder een USB kabel voor de iPhone 5. Kortom voor ieder Apple apparaat met de lighting aansluiting. Helaas ook geen goedkoop kabeltje, hij kost 29,95 euro. De prijs even daar gelaten, hier wat ik van het kabeltje vond…

usb kabel review

Kwaliteit kabel

Als je het kabeltje in je handen hebt dan voel je dat het stevige kwaliteit heeft. De aluminium afgewerkte aansluiting is netjes afgewerkt en heeft de dure uitstraling (dat mag natuurlijk ook wel). Wat het meeste opvalt is de gevlochten kabel zelf. Het grootste voordeel is dat je de kabel hierdoor heel makkelijk op kan rollen en dat het ook goed opgerold blijft. Ook dit heeft een dure uitstraling. De kabel is 1.2 meter lang. Dit is voldoende, maar liever had ik gezien dat hij 2 meter was. Aan de andere kant is hij nu wel heel klein op te rollen.

usb kabel review

Conclusie

Ik kan je dit kabeltje van Belkin aanraden als je op zoek bent naar een kabel van uitstekende kwaliteit. Ik heb uiteraard niet de duurzaamheid kunnen testen in een paar dagen, maar hij heeft in ieder geval de uitstraling dat hij lang mee gaat. Het grootste hekelpunt is de prijs, maar wellicht moet je dit als investering zien. Je kan hem kopen in de webshop van Belkin.

usb kabel review

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

Laat een reactie achter