‘Xiaomi Mi4 krijgt QHD-scherm en Snapdragon 805’

Als we een Chinese webshop mogen geloven zijn de specificaties van de aankomende Xiaomi Mi4 bekend geworden. Het toestel zou draaien op een Qualcomm Snapdragon 805 processor en de beschikking hebben over een 5,5” QHD-scherm, net als de LG G3. De telefoon zou een prijskaartje van omgerekend 370 euro krijgen.

Een paar dagen geleden stuurde Xiaomi een teaser de wereld in voor een productpresentatie op 22 juli. Deze zou in het teken staan van metaal en laat een grote 4 zien, wat zeer waarschijnlijk betekent dat het bedrijf op die datum de Mi4 – voorzien van een metalen behuizing – gaat onthullen. Vanmorgen bleek dat de Chinese webshop Oppomart een productpagina van de telefoon online heeft gezet, inclusief afbeeldingen, een prijs en de specificaties van het toestel.

De Xiaomi Mi4 zou de beschikking hebben over een 5,5” display dat 2560 bij 1440 pixels telt, QHD-resolutie dus. Onder de motorkap is een Qualcomm Snapdragon 805 processor te vinden, die weer wat beter is dan de Snapdragon 801, die in vele recent gelanceerde vlaggenschepen zit. Verder geeft Oppomart aan dat de Mi4 voorzien is van 3GB werkgeheugen (RAM) en 32GB opslagcapaciteit. Aan de achterzijde van de telefoon zou een 16 megapixel camera van Sony zitten, compleet met dual/LED flitser en Optische Beeldstabilisatie. Aan de voorzijde vind je een 5 megapixel camera voor scherpe selfies en videogesprekken. De accu van de telefoon zou 3200 mAh groot zijn, het lijkt erop dat hij niet verwisselbaar is. Qua software draait de Mi4 op MIUI V6, gebaseerd op Android 4.4 KitKat en de telefoon kan overweg met een Micro-SIM kaart. De afmetingen en het gewicht van de Xiaomi Mi4 heeft Oppomart nog niet online gezet. De telefoon komt in de kleuren zwart en wit en kan overweg met 4G-netwerken (banden 1800/2100 en 2600 MHz).

gelekte Mi4

De vermeende Xiaomi Mi4 volgens Oppomart

Oppomart meldt een prijs van 499 dollar, omgerekend zo’n 370 euro. Wanneer de telefoon verstuurd zou moeten worden geeft de webshop niet aan, er blijven dus nog een aantal zaken open tot de officiële presentatie, 22 juli. Kijk jij uit naar deze relatief goedkope high-end smartphone?

Via: Tweakers & Oppomart

 

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

sflixanitakutheflixersflixanitakuMangaFirelookmovielookmovieanitakuanitakutheflixerlookmovieMangaFiresflixlookmovielookmovieanixanitakuanitakuanitakutheflixersflixMangaFireMangaFiretheflixeranitakuanixMangaFireanixanitakumoviestowatchfreemoviestowatchfreeanixanixlookmovielookmoviewatchmovieswatchmoviesflixifyflixifysoap2daysoap2dayMangaFireMangaFirehimovieshimovieszoro animezoro animesoaptodaysoaptodaymovies to watch, watch movies online, The Way Home (2023), watch tv shows online,