Lifesavr review

App review: Alarm voor bejaarden (Android)

Op zoek naar een goede app voor jouw omaatje? Salvidas alarm is een android app die werkt als bejaardenalarm. Zie het als valalarm wat automatisch wordt ingeschakeld om de zoveel tijd, waardoor iemand nooit lang alleen op de grond hoeft te liggen. 

We zijn allemaal druk vandaag de dag. We gaan ook niet iedere dag checken om te kijken hoe het met omaatje is. Niets is erger om jouw oma na 2 dagen terug te vinden op de keukenvloer omdat zij gevallen is.  Eigenlijk is het onmenselijk als iemand zolang op hulp moet wachten. Dit is ook de inspiratie geweest van de makers van Salvidas alarm. In principe een vrij simpele app, die jou oma ook zou moeten kunnen gebruiken. Eigenlijk is de enige eis dat zij een smartphone of tablet heeft met android (de iPhone app is in de maak). Mocht zij deze niet hebben, kan je er altijd over nadenken om een goedkoop android toestel te kopen met een prepaid beltegoed.

Hoe werkt het?

Met Salvidas alarm kan je een dagelijks alarm instellen, die dan iedere 24 uur op hetzelfde tijdstip af gaat. Vervolgens kan je instellen hoe lang jouw oma de tijd heeft om het alarm weer uit te drukken dit kan van 1 minut tot 30 minuten. Indien zij dit niet uitdrukt, zal er een SMS verstuurd worden naar haar ‘redder’. Dit 06nummer kan je in de app instellen. In dit geval ben jij dat dus. Dit is een standaard bericht, maar dan weet je in ieder geval wel dat je bij jouw oma moet gaan kijken, omdat er iets niet goed is met haar. Zo simpel is het. Zoals hun motto is “Geen bericht is goed bericht”.

Maar…..

Het idee is super en de uitvoering ook, toch zitten er wel wat haken en ogen aan. Om 1 ding te noemen, de smartphone zal wel opgeladen moeten zijn om in ieder geval 24 uur mee te gaan (Dit kan je natuurlijk weer voorkomen om hem standaard aan de lader te leggen). Het nadeel is dat in theorie iemand dus nog 24 uur op de grond zou moeten liggen (Dit zouden ze kunnen voorkomen door bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven om 2 alarmen per dag in te stellen). En zo kan ik nog wel een aantal haken of ogen benoemen. Toch zal dit voor mensen een goed alternatief zijn voor een peperdure alarmknop en is het een stap in de goede richting.

Dit klopt niet helemaal zie deze quote van de makers:

Het is namelijk mogelijk alarmen bij te kopen voor eenmalig 89 eurocent. Ofwel voor 89 cent heb je vanaf dat moment twee alarmen per dag. Je kan zoveel alarmen bijkopen als je wilt. Daarmee kan je zelf bepalen of je 24 uur wilt wachten op hulp of…. bijvoorbeeld een uur.

Video uitleg

Wil je als nog een duidelijke video uitleg of heb je geen zin om te lezen, check de video van Salvidas alarm hieronder. De app is te downloaden in de Play Store

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

anitakuMangaFiresflixlookmovieMangaFirelookmovieanitakuMangaFireMangaFiresflixanitakuMangaFiresflixMangaFiresflixtheflixertheflixerlookmoviesflixMangaFiretheflixersflixlookmovieanixanitakusflixsflixlookmoviesflixanix123moviesfree123moviesfreeseriesonlineseriesonlinesoap2daysoap2dayzoroxzoroxyeahmoviesyeahmovieswatchmovieswatchmoviesvumoovumooMangaFireMangaFiresoaptodaysoaptodayhuratvhuratvwatch movies online, flixtor, When Evil Lurks (2023), watch tv shows online, free online movies sites,