LG’s nieuwste smartphones zijn gericht op groeimarkten

LG heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd die het tijdens de IFA (5 t/m 11 september) gaat tentoonstellen. De L Bello en L Fino beschikken over mid-range specificaties, diverse kenmerken van de G3 en zijn gericht op groeimarkten als Zuid-Amerika.

LG maakt tijdens de IFA meer bekend over de toestellen, bijvoorbeeld waar, wanneer en voor welke prijs ze moeten verschijnen. Gezien de specificaties en de doelgroep waar het bedrijf op mikt zullen de smartphones een aantrekkelijk prijskaartje meekrijgen. LG heeft in ieder geval laten weten dat de L Bello en L Fino beschikbaar komen in Latijns Amerika, diverse Europese landen en ‘verschillende Aziatische markten’.

De specificaties van de L Bello en L Fino zijn niet erg indrukwekkend, al hebben ze diverse interessante eigenschappen. Zo draaien ze allebei op de softwareschil die geïntroduceerd werd op de G3, kunnen ze overweg met de kenmerken QuickCircle Case en moeten ze volgens LG goede foto’s schieten.

LG L Fino

Deze smartphone beschikt over een 4,5” scherm dat 800 bij 480 pixels telt. Onder de motorkap is een 1,2Ghz quadcore processor te vinden (wellicht de Qualcomm Snapdragon 400) die wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen. Er is 4GB aan opslagcapaciteit aanwezig en de batterij is 1900 mAh groot. Hij draait op Android 4.4.2 KitKat met daaroverheen LG’s softwareschil die we van de G3 kennen. Aan de achterzijde van de telefoon is een 8 megapixel camera te vinden, deze moet met behulp van softwarefoefjes mooie kiekjes schieten. Voorop vind je een VGA-webcam. De L Fino biedt ondersteuning voor maximaal 3G-netwerken. Informatie over andere connectiviteitsopties, of de accu verwisselbaar is en of er een Micro-SD slot aanwezig is ontbreekt op moment van schrijven nog. Deze telefoon komt in 5 verschillende kleuren uit, te weten goud, zwart, groen, wit en rood.

LG L Bello

Met een 5” display dat 854 bij 480 pixels telt gaat deze smartphone geen potten breken. Verder treffen we een 1,3Ghz quadcore processor, 1GB werkgeheugen en 8GB interne opslagcapaciteit aan. De accu is 2540 mAh groot, de camera aan de achterzijde schiet foto’s in maximaal 8 megapixels en is ook voorzien van speciale software. De webcam heeft een maximale resolutie van 1 megapixel. Ook dit toestel draait op Android 4.4.2 KitKat met daaroverheen LG’s skin. Hij kan overweg met 3G-netwerken en kom uit in drie kleuren, namelijk zwart, goud en wit.

Wat vind jij van deze smartphones, zou je ze graag in de Nederlandse schappen zien?

Via: AndroidAuthority

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter