Review: Gecko case voor ASUS MeMO Pad Smart

In deze review behandel ik een case van Gecko, een Nederlands bedrijf. De case is geschikt voor de ASUS MeMo Pad Smart (ME301T) en kan in drie verschillende standen geplaatst worden. Wat ik van deze case vind lees je hieronder.

Gecko is een Nederlands bedrijf, wat onder andere cases voor tablets maakt. Wij hebben een Gecko case voor de ASUS MeMo Pad Smart (ME301T) ontvangen, welke verkrijgbaar is bij Kloegcom. De case kost 29,99€ en is gemaakt van kunstleer. Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheid om de tablet in drie verschillende standen te zetten, handig als je bijvoorbeeld tv wilt kijken op de tablet. Natuurlijk is de case voorzien van uitsparingen voor alle aansluitingen en de camera. Ik heb een aantal weken met deze case rondgelopen. Is het een aanrader, of kun je beter voor een andere gaan?

De case

De case is in drie kleuren verkrijgbaar, te weten zwart, blauw en rood. Ik heb de zwarte versie van Kloegcom ontvangen en deze een paar weken gebruikt in combinatie met mijn ASUS MeMo Pad Smart (ME301T). Hij is ook te gebruiken met de ME302T, een model dat over betere specificaties (o.a. een snellere processor en een Full-HD scherm) beschikt.

20140208_104517

De tablet is relatief eenvoudig in de hoes te klikken en zit hierna muurvast. Fijn want je hebt niet het gevoel dat hij eruit valt, schuift, of iets dergelijks. Wel is het zo dat het – zeker in het begin – lastig is om de tablet aan de onderkant los te peuteren om hem bijvoorbeeld in een andere stand te zetten. Na wat oefening ging het wel maar het blijft geen leuk karwei. De hoes zelf is van kunstleer en voelt luxe en degelijk aan. Na een paar weken intensief gebruik ziet hij er nog uit als nieuw, ook de hoeken en het schuifmechanisme. Zoals je van een goede case mag verwachten beschikt hij over uitsparingen voor alle onderdelen van de tablet, bijvoorbeeld de Micro-USB poort en camera. Deze zijn goed afgewerkt en zitten niet tot nauwelijks in de weg bij gebruik.

De case heeft aan de voorzijde een Gecko-logo, dit is naar mijn mening niet storend. Het gebruikte materiaal is ongevoelig voor vingerafdrukken en ook vuil is makkelijk te verwijderen. De hoes maakt de tablet wel een stuk zwaarder maar het geheel is nog steeds licht genoeg om niet als een last over te komen in bijvoorbeeld je rugzak. De hoes is open te klappen middels een rand/schuif aan de bovenzijde, dit is nog best lastig. Hij zit er strak en je moet aardig wat kracht zetten om hem open te maken. Na een paar weken gaat het beter maar het is nog steeds geen feest. Dit had naar mijn mening wel makkelijker gemogen. Haal je de tablet uit de onderste twee hoeken dan kun je hem in verschillende standen zetten. Deze zijn handig als je bijvoorbeeld een film wilt kijken of veel typt op de tablet, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Ik heb deze standen veel gebruikt en vind het een goede toevoeging aan de gebruikservaring.

20140222_145433

Conclusie

Deze case biedt een hoop waar voor zijn geld, zo is mijn mening. Hij beschermt je MeMo Pad Smart (ME301T) erg goed en is van hoge kwaliteit. Tevens is hij in verschillende standen te plaatsen, iets wat – na enige gewenning – goed werkt. Drie tientjes is naar mijn mening een schappelijke prijs, zeker als je bedenkt dat je er lange tijd mee vooruit kunt. Al met al ben ik erg te spreken over deze case en ik raad hem zeker aan.

De Gecko cover voor de ASUS MeMo Pad Smart (ME301T) en ME302T is te bestellen bij Kloegcom, waar hij 29,99 euro kost. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en rood. Wat vind jij van deze hoes?

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van de cover. Klik op een afbeelding voor een vergroting.

 

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter