toetsenbord case iPad Air

Toetsenbord + case voor de iPad Air

Review van het Ultimate toetsenbord van Belkin.

Na diverse toetsenborden te hebben gehad, enige tijd met dit Ultimate toetsenbord van Belkin gewerkt. Lees hieronder wat ik er van vond. Het toetsenbord is zeer fijn om op te typen en van goede kwaliteit, nadeel is wellicht de prijs. 

Het design

Het toetsenbord is gemaakt van aluminium en is daardoor dun en licht. Naast het aluminium gedeelte zit er ook een case aan, waardoor de iPad Air is beschermd aan beide zijde als je het toetsenbord dicht klapt. Het design is strak  en ziet er verzorgt uit. Over de gehele iPad zijn de juiste uitsparing gemaakt zodat je goed bij alle knoppen van de iPad kan. Daarnaast is alles netjes afgewerkt. De enige opmerking hierbij is dat de achterzijde van de case/toetsenbord wel snel vetvlekken krijgt als je wat vettige vingers hebt.

Het toetsenbord

Belangrijk is natuurlijk hoe het ‘gevoel’ van het toetsenbord is. Ik heb het een aantal weken gebruikt, niet dagelijks, maar wel regelmatig. Het typen gaat prima, door de ruimte tussen de toetsen kan je hier goed op werken en maak je niet onnodig veel tikfouten. Daarnaast zitten er nog wat extra functietoetsen op het toetsenbord, waarvan ik de ‘home’ button (linksboven aan) het meeste gebruikte. De kijkhoek is ook prima. Ik heb hem veelal in de uiterste stand gebruikt, maar je kan het op 3 standen instellen.

Belkin toetsenbord

De accu

Niet geheel onbelangrijk, want je hebt geen zin om zonder ‘juice’ te zitten. De accu gaat volgens Belkin meer dan 250 uur mee, omdat hij zichzelf onder ander slim uit en aanschakelt. Ik heb hem dan ook nog niet hoeven opladen in de weken dat ik hem heb gebruikt. Opladen gaat overigens vrij simpel met micro USB en de iPad hoeft niet uit de case gehaald te worden.

Het uitschakelen van het toetsenbord merkt je bijvoorbeeld zodra je het toetsenbord omklapt om de iPad in je handen te houden. Zodra je de iPad en het toetsenbord los klikt (het is een magneetverbinding) schakelt het toetsenbord uit. Hierdoor zal je ook niet per ongelijk toetsen in kunnen tikken op dit soort momenten, handig!

Belkin toetsenbord

Prijs

Helaas is het toetsenbord niet heel goedkoop, hij kost op de website van Belkin 129,99 euro. Toch als je op zoek bent naar een goed toetsenbord voor de iPad Air wellicht ter overweging waard. Door zijn goede accuduur en type-ervaring wat mij betreft een aanrader, hij had alleen wel 30 euro goedkoper mogen zijn.

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter