Wolfgang AT-AS45Q 30-8 verkrijgbaar bij de Aldi voor €129

Zaterdag 30 augustus verkoopt de Aldi weer een smartphone van het merk Wolfgang. Het gaat hier om de AT-AS45Q, voorzien van een 4,5″ scherm, 8 megapixel camera en Android 4.4 KitKat. Hij kost 129 euro.

De Wolfgang AT-AS45Q ging 12 oktober vorig jaar ook al de verkoop in, toen heb ik hem ook aan een review onderworpen. Mocht je interesse hebben in de telefoon, je kunt hier de review nog eens teruglezen. Ik behandel onder andere het scherm, de accuduur en het design van het toestel.

De AT-AS45Q beschikt over een 4,5″ scherm dat 960 bij 540 pixels telt. Deze is voorzien van IPS-technologie wat voor goede kijkhoeken zorgt. De telefoon draait op een 1,3Ghz quadcore processor van Mediatek die wordt bijgestaan door 1GB werkgeheugen. Aan de achterzijde vind je een 8 megapixel camera, voorop zit een 2 megapixel webcam. Het toestel heeft 4GB aan interne opslagcapaciteit, best karig maar (helaas) kenmerkend voor budget-smartphones. Het goede nieuws is is dat het via een Micro-SD kaartje is uit te breiden met maximaal 32GB. Het geheel draait op de laatste versie van Android; 4.4 KitKat. Goed om te zien dat ook Wolfgang (eindelijk) overstapt van Jelly Bean naar KitKat, al verwacht ik niet dat de fabrikant een update naar een nieuwere versie gaat uitrollen. Of je dat van een 130 euro kostende smartphone mag/moet verwachten weet ik niet, ik hoor graag hoe jij daar over denkt.

achterkant

De Wolfgang AT-AS45Q is – zoals elke smartphone van het Aldi-merk – simlockvrij en kan twee simkaarten slikken (dual-sim). Qua design is het toestel weinig spannends, hij is redelijk fors en zwaar en beschikt over een verwijderbare achterkant (en accu). Deze is trouwens 2050 mAh groot. Op het gebied van connectiviteitsopties vinden we onder andere Wifi, Bluetooth en GPS maar 4G-ondersteuning ontbreekt, al zal dat niet als een verrassing komen.

De AT-AS45Q kost 129 euro en is zaterdag 30 augustus verkrijgbaar bij de lokale Aldi. De ervaring leert ons dat de voorraad vaak beperkt is, bij interesse raad ik je daarom aan vroeg aanwezig te zijn. Je krijgt twee jaar garantie op de telefoon. Meer informatie over deze smartphone vind je op de website van de Aldi.

Wat vind jij van deze budget-smartphone?

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter