Goedkope Android One-telefoons zijn officieel

Google heeft samen met diverse fabrikanten uitzonderlijk goedkope smartphones voor de Indiase markt gepresenteerd. De toestellen kosten zo’n 100 dollar, beschikken over standaard specificaties en draaien op Android 4.4 KitKat.

Wat is Android One?

Android One werd tijdens I/O dit jaar aangekondigd en is Google’s verzamelnaam voor een serie erg goedkope smartphones die draaien op een kale versie van Android 4.4 KitKat. Google verzorgt de software-updates en stelt minimale specificatie-eisen aan de fabrikanten van de toestellen. Deze kunnen daarvoor snel en eenvoudig goedkope smartphones produceren die – door de specificatie-eisen – een goede Android (en dus Google) ervaring kunnen bieden. Handig voor de fabrikant (verkoop van toestellen) en Google (meer Android- en dus Googlegebruikers).

Specificaties

Google toonde – in samenwerking met de fabrikanten – drie smartphones tijdens het evenement. Miromax, Spice en Karbonn zijn de eerste namen die in India (en later ook andere landen) Android One smartphones gaan verkopen. De toestellen van de fabrikanten beschikken alle drie over een 4,5” scherm dat 480 bij 854 pixels telt, quadcore MediaTek processor, 1GB werkgeheugen, 4GB interne opslagcapaciteit en FM-radio. Ook een Micro-SD slot, ondersteuning voor 3G-netwerken en camera’s van respectievelijk 5 en 2 megapixels ontbreken niet.

Google maakte tijdens het Android One-evenement bekend dat ook Lenovo, ASUS, HTC, Panasonic en Acer smartphones in deze lijn uit zullen gaan brengen. Meer informatie ontbreekt vooralsnog.

Prijzen en beschikbaarheid

Vooralsnog worden de telefoons alleen in opkomende markten verkocht, er lijken (nog) geen plannen om de toestellen in bijvoorbeeld Europa uit te gaan brengen. Alle toestellen krijgen een prijspunt van ongeveer 100 dollar mee, erg scherp geprijsd dus. Zou jij de Android One-lijn graag naar Nederland zien komen?

Meer informatie over Android One vind je op de officiële website.

Via: Nu.nl

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter