Tip: update je iPhone 4S niet naar iOS 8

Mensen met een iPhone 4S kunnen beter niet updaten naar iOS8, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem zal de gebruikservaring van het toestel namelijk niet ten goede komen. Apart, want de iPhone 4S staat wel tussen het rijtje van compatibele devices.

Apple heeft een paar dagen geleden officieel iOS 8 uitgebracht voor verschillende iDevices, waaronder de iPhone 4S en iPad Mini Retina. De nieuwe iPhone 6 en 6 Plus draaien standaard al op iOS 8 maar zijn momenteel nog niet in ons land verkrijgbaar. Arstechnica heeft onderzoek gedaan naar iOS 8 op de iPhone 4S en wat blijkt? Je kunt beter iOS 7 op die iPhone blijven draaien. Waarom lees je hieronder.

Snelheid

Op iOS 7 is de iPhone 4S al geen snelheidsmonster maar op iOS 8 gaat het toestel helemaal de mist in. De onderstaande tabel laat duidelijk zien dat de prestaties van de telefoon enorm achteruit gaan als hij op iOS 8 draait.

iphone 4s ios 7 en ios8 vergelijking

 

Missende features

Apple’s nieuwste iPhone’s beschikken over gave extra’s als een vingerafdrukscanner en ondersteuning voor bijvoorbeeld OpenGL ES 3.0. De iPhone 4S biedt hier geen ondersteuning voor en profiteert dus niet van deze features.

Het 3,5” scherm is te klein

Een scherm van 3,5” is natuurlijk niet erg groot, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld Apple’s nieuwste iPhone 6 Plus (5,5”). Arstechnica is tot de conclusie gekomen dat iOS 8 niet geoptimaliseerd is voor het scherm van de iPhone 4S en dat merk je aan alles. App-iconen zijn groter geworden maar door het kleine scherm passen er nu minder applicaties op je startscherm. Ook past er minder informatie op het display en zul je bijvoorbeeld meer moeten scrollen. De website heeft diverse screenshots die dit duidelijk laten zien, je vindt ze hier.

Ga jij je iPhone 4S updaten naar iOS 8 nu je dit weet?

Via: Apparata. Bron: Arstechnica.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter