Honor presenteert €299 kostende Honor 6 voor Nederlandse markt

Het nieuwe smartphonemerk Honor, onderdeel van Huawei, heeft haar eerste ‘eigen’ smartphones gepresenteerd. De Honor 6 beschikt over een 5” Full-HD scherm, octacore processor en 4G-ondersteuning en is nu in Nederland verkrijgbaar. De goedkopere – en minder krachtige – Honor 3C komt medio november naar ons land.

Honor, wat is dat?

Honor presenteerde zichzelf vandaag als nieuw merk dat de Europese markt gaat betreden. Helemaal nieuw is Honor niet, in bijvoorbeeld Azië verkoopt het merk al flink wat telefoons. Huawei heeft Honor nu dus ook in Europa losgekoppeld van bijvoorbeeld haar tabletlijn, maar waarom? Het antwoord is eenvoudig; concurreren met andere merken. Door Honor als een nieuw merk te presenteren, inclusief een goede telefoon voor een lage prijs, hoopt Huawei de verkoop te stimuleren. Fabrikanten uit China hebben de afgelopen tijd bewezen dat je zonder grote marketingcampagne een flinke hype kunt creëren. Zorg dat je een telefoon met een goede prijs/kwaliteit verhouding hebt en laat de mensen de rest doen. Deze strategie lijkt Honor ook te gaan volgen, zo blijkt uit een bezoekje aan de teaser-website. Vul je gegevens in, deel de actie met vrienden en maak kans op een gratis Honor telefoon. (Deze actie is inmiddels verlopen)

Specificaties

De Honor 6 beschikt over een 5” Full-HD display, voorzien van IPS-technologie. Intern is een door Huawei ontworpen chipset aanwezig, de Kirin 920. Uit benchmarks is gebleken dat deze qua performance te vergelijken is met de Qualcomm Snapdragon 801, een rappe processor dus. Er is 3GB werkgeheugen in de telefoon te vinden. De opslagcapaciteit bedraagt 16GB (zo’n 12GB na installatie) en is uitbreidbaar met maximaal 128GB via een Micro-SD kaartje. Aan de voorzijde tref je een 5 megapixel selfie-webcam aan, aan de achterzijde schiet een camera kiekjes in maximaal 13 megapixels. De accu meet 3100 mAh en is niet verwijderbaar. De telefoon biedt ondersteuning voor alle Nederlandse 4G-netwerken, zelfs voor de snellere variant (4G+). De Honor 6 draait op Android 4.4 KitKat met daaroverheen Huawei’s (nu dus Honor’s) softwareschil. Deze is flink anders dan stock-Android en kenmerkt zich door veel extra opties en een kleurrijke interface. honor 6 2

De Honor 3C is al in bijvoorbeeld Azië verkrijgbaar en komt dus ook naar ons toe. Deze telefoon bevat een 5” HD-scherm, 1,3Ghz quadcore processor van MediatTek en 2300 mAh accu. Aan de achterzijde is een 8 megapixel camera te vinden, voorop is wederom een 5 megapixel webcam aanwezig. De smartphone biedt ondersteuning voor twee simkaarten (dual-sim) en heeft de beschikking over 2GB werkgeheugen. Teleurstellend is wel dat hij op een sterk verouderde versie van Android draait, namelijk 4.2.2 Jelly Bean. Het is nog niet bekend of de telefoon een update naar een nieuwe versie (bijvoorbeeld KitKat of Lollipop) gaat krijgen, zo schrijft Androidplanet.

honor 3c

Via: Nutech.

 

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 6 wordt in Nederland vooralsnog exclusief via Bol.com verkocht in de kleuren zwart en wit. De telefoon kost 299 euro. De Honor 3C komt medio november beschikbaar en gaat 140 euro kosten. Wat vind jij van deze smartphones?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter