Samsung onthult metalen A-serie smartphones

Samsung heeft twee Galaxy smartphones met een metalen behuizing gepresenteerd. De Galaxy A3 en A5 beschikken over mid-range specificaties en zijn slechts 6,9 en 6,7 millimeter dik. De telefoons komen in het eerste kwartaal van 2015 op de Nederlandse markt, prijzen zijn nog onbekend.

Waar de Galaxy Alpha slechts een aluminium frame heeft, hebben de A3 en A5 een volledig metalen behuizing. Ze zijn met slechts 110 en 123 gram opvallend licht te noemen, en ook de diktes van respectievelijk 6,9 en 6,7 millimeter vallen op. De specificaties van de twee smartphones zijn niet erg indrukwekkend, maar volstaan voor een grote groep gebruikers wel. Samsung meldt in een persbericht zich met de A3 en A5 te willen focussen op jongeren, dit gebeurt onder andere met een 5 megapixel webcam.

Beide smartphones beschikken over een Super Amoled-scherm, welke bekend staat om de oververzadigde kleuren. Het display van de A3 meet 4,5″ en telt 960 bij 540 pixels, een resolutie die wel op veel budget-telefoons aantreffen. De A5 heeft een 5” HD-scherm (1280 bij 720 pixels). Intern vind je bij de A3 1GB werkgeheugen (RAM) en 16GB aan opslagcapaciteit. Dit is uitbreidbaar met behulp van een Micro-SD kaartje. De camera aan de achterzijde schiet foto’s in maximaal 8 megapixels, voorop tref je een 5 megapixel exemplaar aan. De A5 bevat 2GB werkgeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel webcam. Ook dit toestel heeft 16GB aan intern opslaggeheugen, uitbreidbaar via Micro-SD. De smartphones draaien op een Qualcomm Snapdragon 410 processor, dit is een 1,2Ghz quadcore chipset met ondersteuning voor 64-bits. Ook ondersteuning voor 4G, Wifi, Bluetooth 4.0 en GPS is aanwezig. De accu van de A3 meet 1900 mAh, de A5 moet het doen met 2300 mAh. De front-camera’s op de toestellen beschikken over speciale software die je selfies op moet krikken met bijvoorbeeld effecten en verbeteringen.

Galaxy A 2

De toestellen draaien op Android 4.4 KitKat met daaroverheen Samsung’s schil ‘Touchwiz’. Een update naar 5.0 Lollipop zal hoogstwaarschijnlijk volgen, ik gok in het begin van volgend jaar. Of wellicht lopen ze dan out of the box al op deze versie, de A3 en A5 komen namelijk in het eerste kwartaal van 2015 op de Nederlandse markt. In het persbericht zien we lichtblauwe, lichtroze en witte versies voorbijkomen, prijzen zijn helaas nog niet duidelijk.

Via: Tweakers.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter