Review: Otterbox Defender voor iPad Air

In deze review behandel ik een tweedelige case voor de iPad Air. De Defender van Otterbox kost zo’n 75 euro en biedt bescherming tegen krassen, vallen en stoten. Hij bestaat uit een case voor de iPad en een extra omhulsel, die tevens als standaard dient. Hier mijn bevindingen.
Otterbox heeft een breed assortiment aan ruige en beschermende cases voor smartphones en tablets. Ik heb mijn iPad Air voorzien van een Defender en ben na ruim twee weken gebruik tot onderstaande bevindingen gekomen.

De case

De case bestaat uit twee delen. Het eerste onderdeel is echt voor de iPad, de tweede is een standaard die bij vervoer als een extra cover dient. Ik begin met de daadwerkelijke case. Mijn model heeft de kleuren grijs en wit en om de iPad erin te plaatsen dien je de grijze ‘laag’ en de bovenkant eraf te halen. Dit vergt wat oefening, maar na het lezen van de handleiding en de juiste dingetjes lospeuteren gaat het aardig. De iPad Air klik je in de onderkant, waarna je de bovenkant er weer op zet. Vervolgens schuif je de grijze laag er weer omheen en je bent klaar. De case is relatief zwaar (ongeveer 450 gram) en dik (een paar millimeter), al is dat te begrijpen. Interessant is de ingebouwde screenprotector, deze beschermt het display tegen krassen en viezigheid. Je voelt hem echter wel met swipen en typen, maar niet zo erg dat het storend is. De case voelt zeer stevig aan, ik merkte dat ik de iPad sneller wat grover op tafel durfde te leggen, iets wat ik normaal wel uit mijn hoofd laat. Daarnaast houdt hij lekker vast, het stroeve materiaal waarvan de grijze achterkant gemaakt is biedt relatief veel grip.

20141102_032826

Ik – als student – doe geen gekke dingen met mijn iPad, dus ik kan hem niet beoordelen op het feit of hij echt beschermt als je hem van twee meter hoog laat vallen. De case beschikt over verschillende klepjes, onder andere voor de 3,5mm ingang. Dit betekent helaas niet dat hij waterdicht is, let daar goed op. De fysieke knoppen zijn ook beschermd en vereisen daarom wat meer kracht en wat techniek als je ze wilt indrukken. Dit geldt ook voor de thuisknop, hier moet je best wat harder op indrukken. Over de geluidskwaliteit kan ik kort zijn; ik merk nauwelijks verschil bij het afspelen van muziek met of zonder case. De achterkant van de case huisvest een Otterbox-logo, rond gat met plastic ervoor zodat het Apple-logo zichtbaar blijft en gaten voor de camera en microfoon.

De extra stand is gemaakt van plastic, met rubberen voetjes. Aan de binnenzijde zit een uitklapbare standaard, die het mogelijk maakt om je iPad in verschillende standen te plaatsen. Dit werkt naar behoren en is een toffe feature. De stand zorgt voor extra veiligheid, ziet er prima uit en heeft de standaard als extra functie. Hij kan gebruikt worden als extra beschermingslaag als je de iPad meeneemt, bijvoorbeeld in je rugzak.

20141102_032348

Conclusie

Zo’n 75 euro is een hoop geld voor een iPad-case, maar als je op zoek bent naar kwaliteit en goede bescherming, dan is de Defender een prima keus. De tweedelige case is relatief makkelijk te (de)monteren, maar voelt bij gebruik zeer stevig aan. Het design is in orde en over bepaalde dingen is echt goed nagedacht. Zo kun je de iPad in verschillende hoeken plaatsen, een erg fijne toevoeging. Ik ben erg te spreken over deze case en raad hem aan als je goede bescherming zoekt. Ik vind het wel wat jammer dat hij niet waterdicht is, dat kan voor sommigen een (groot) minpunt zijn. Voor huis-tuin-en-keukengebruik is hij wellicht wat overdreven, daarvoor zijn genoeg goede alternatieven. De Otterbox Defender case voor iPad Air is onder andere hier te koop.

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van de Otterbox Defender voor de iPad Air.

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

theflixerlookmovietheflixertheflixertheflixersflixanitakuMangaFiretheflixerMangaFireanitakuanitakuMangaFiresflixMangaFirelookmovietheflixerMangaFiretheflixerMangaFiresflixanixlookmovietheflixertheflixerlookmovieanixsflixtheflixerlookmoviefavmoviesfavmoviesmoviestowatchfreemoviestowatchfreesoaptodaysoaptodayanitakuanitakubflixbflixheymoviesheymoviesflixtorflixtorwatchseriestvwatchseriestvhimovieshimoviesflixtorflixtorMaestro (2023), watch movies online, My Fault (2023), heymovies, watch movies,