Review: Otterbox Symmetry voor iPhone 5(s)

In deze review nemen wij een Otterbox Symmetry case voor de iPhone 5 onder de loep. Het hoesje kost 35 euro en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Deze review is gebaseerd op de bevindingen van mijn broertje Luuk (14) en mijzelf. Luuk gebruikt sinds kort een iPhone 5 en heeft drie weken rondgelopen met de zwarte uitvoering van de Otterbox Symmetry case.

De case

Van het merk Otterbox had Luuk drie weken geleden nog nooit gehoord. Na drie weken de case gebruikt te hebben blijkt dat ook andere kinderen het merk niet kennen. Luuk denkt dat kinderen van zijn leeftijd eerder voor een goedkoop hoesje van de markt, of juist een hip hoesje van een bekend merk (bijvoorbeeld Apple zelf) zullen gaan. Ik vraag hem of hij dit hoesje dan niet hip vindt. Hij vindt hem (de volledig zwarte versie) aan de saaie kant, en ook het ontwerp vindt hij wat minpuntjes hebben. Waar de zijkanten van een stroef materiaal gemaakt zijn, voelt de achterkant glad aan. Bij natte (zweet)handen is het hoesje daarom glibberig. Luuk vindt dat kunnen bij een hoesje van een tientje, maar niet bij een case van 35 euro. Daarnaast moest hij de eerste week flink wennen aan het feit dat ook de knoppen beschermd zijn. Zo moet je meer kracht zetten als je de volumeknoppen of aan- en uitknop wilt indrukken en ook de schakelaar waarmee je de iPhone op stil of trillen zet is wat lastiger te bereiken. Inmiddels is hij eraan gewend, al vindt hij het – logischerwijs – zonder hoesje makkelijker werken. Bij het opladen of het gebruik van de 3,5mm ingang (met oordopjes) merk je geen verschil, aldus Luuk.

11

Luuk is wel van mening dat het hoesje erg goed beschermt. Zijn vorige iPhone – met een goedkoop hoesje – heeft een anderhalve meter hoge val op de vloer niet overleefd. Ook deze iPhone is de afgelopen weken diverse keren gevallen, met als ‘hoogtepunt’ van zijn bureau. De telefoon functioneert nog naar behoren en is krasvrij, het hoesje echter niet. Nu draagt mijn broertje zijn telefoon en sleutelbos in dezelfde broekzak, wat er – samen met de valpartijen – voor heeft gezorgd dat er enkele krasjes op de achterkant van het hoesje te vinden zijn. Je ziet ze echter alleen als je de case onder een bepaalde hoek in het licht van bijvoorbeeld een goede lamp houdt, het valt niet op en je voelt ze ook niet.

De case maakt de telefoon iets dikker en zwaarder, maar naar Luuk’s mening is dit niet storend. Je ziet en merkt goed dat de telefoon beschermd wordt. Zo wordt het display beschermd omdat de rand van het hoesje iets uitsteekt, en ook de camera is goed ingepakt. Met filmen en foto’s maken heb je – zoals je mag verwachten – geen last van het hoesje, al heeft hij wel gemerkt dat de belkwaliteit minder is met dit hoesje. De speakers en microfoon aan de onderzijde worden iets bedekt door het hoesje en dat hoor je. De persoon aan de andere kant van de lijn klinkt iets minder helder en hard. Nog steeds goed te verstaan, maar je merkt het wel in vergelijking als je belt zonder hoesje, aldus Luuk.

6

Het hoesje om de telefoon doen vergt wat oefening en kracht. Volgens Luuk kun je het beste de bovenkant erin schuiven, dan lukt het binnen 10 seconden. De telefoon uit het hoesje krijgen is echter een stuk lastiger. Hij zit er heel strak in en je moet daarom flink wrikken en schuiven om hem los te krijgen. Ook hier geldt; na wat oefenen gaat het beter, maar het is niet iets wat je voor je plezier doet. Aan de andere kant vind ik dat het een fijn gevoel is om te weten dat de iPhone zo vast zit: hij valt er immers niet uit. Luuk beaamt dat: ‘Je hebt het gevoel dat je echt iets sterks en stevigs in je hand hebt.’ Het Otterbox-logo aan de achterzijde vindt Luuk niet storend, maar hij had het ook prima gevonden als het kleiner op de zijkant had gestaan.

Op de vraag wanneer Luuk deze case zou gebruiken, en wanneer hij voor een hippere case zou gaan, antwoordt hij: ‘Wanneer ik bijvoorbeeld ga voetballen of skaten zou ik dit hoesje zeker gebruiken. Ik hoef dan niet bang te zijn dat mijn iPhone stuk gaat en als ik aan het sporten ben maakt het ontwerp van zo’n hoesje mij niet uit. Maar als ik naar school ga zou ik een ander hoesje kiezen, een met een skateopdruk of coole kleur.’

3

Conclusie

Luuk zegt dat hij het hoesje normaal nooit had gekocht, maar positief verrast is door de kwaliteit. Als scholier met als enige inkomstenbron een krantenwijk, vindt hij 35 euro wel aan de hoge kant. Maar hij zegt ook: ‘Als je een iPhone 5 kunt betalen, valt de prijs voor een goed beschermende case wel mee’. Wij zijn het erover eens dat Otterbox met deze Symmetry case een goed product heeft neergezet. Het ontwerp en de testperiode maken duidelijk dat de case robuust is, zonder je iPhone erg ‘bulky’ te maken. Het hoesje kent volgens Luuk wel enige verbeterpunten, al zullen die niet voor iedereen even zwaar wegen. Voor de gebruiker die een degelijk hoesje voor de iPhone 5 zoekt, heeft met deze Otterbox Symmetry een goede keus.

De case is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kost €34,95. Het door ons gereviewde model vind je hier, alle uitvoeringen zijn hier te bekijken (en te bestellen).

Foto’s

Hieronder vind je de foto’s van deze Otterbox Symmetry iPhone 5(s) case.

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

theflixeranitakulookmoviesflixsflixlookmoviesflixlookmovieanitakuanitakutheflixerlookmovielookmovielookmovietheflixerlookmovieMangaFiretheflixersflixtheflixeranixanitakuMangaFirelookmovietheflixerMangaFireanitakutheflixerlookmovietheflixersoaptodaysoaptodaygomoviesgomovieshimovieshimoviestheflixertheflixerbflixbflixflixtorflixtorsoap2daysoap2dayfavmoviesfavmoviesmyflixermyflixerflixtor videoflixtor videoanime Naruto: Shippuden, anime A Sign of Affection, aniwave, free anime streaming,