Blu presenteert drie goedkope smartphones

Het Amerikaanse Blu heeft drie nieuwe toestellen gepresenteerd die prima specificaties en lage prijskaartjes krijgen. De modellen komen voor Nederlanders beschikbaar via Amazon.com.

Blu is niet in Nederland actief, maar het is voor Nederlanders wel mogelijk om de telefoons aan te schaffen via internationale verkooppunten als Amazon.com. Met kerst maakte Blu drie nieuwe smartphones officieel, die prijskaartjes van respectievelijk 119, 199 en 279 dollar meekrijgen. Hieronder de specificaties van de smartphones.

Blu Studio 6.0 LTE

Voorzien van een 6″ Full-HD IPS-scherm en Snapdragon 400 processor is dit het ‘vlaggenschip’ van de drie modellen. Intern vinden we 2GB werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit en een Micro-SD slot voor maximaal 64GB extra geheugen. Aan de achterzijde is een 13 megapixel camera aanwezig en ook een 5 megapixel webcam ontbreekt niet. Verder is het toestel voorzien van GPS, Wifi, Bluetooth, een FM radio en ondersteuning voor Amerikaanse 4G-netwerken. Of de telefoon ook in Nederland met 4G-netwerken gebruikt kan worden, is nog onduidelijk. De Studio 6 LTE beschikt over een 3200 mAh accu en meet 163.5 bij 81.4 bij 9.15 millimeter. Hij draait op Android 4.4 KitKat, of er een update naar Lollipop komt, is nog onduidelijk. Het toestel komt in de kleuren zwart en wit en krijgt een prijskaartje van 279 dollar met zich mee bij Amazon.

Blu Studio 5 HD LTE

Deze smartphone heeft een 5″ scherm dat 1280 bij 720 pixels telt, HD dus. Ook hier vind je IPS-technologie voor goede kijkhoeken, een 1,2Ghz Snapdragon 400 processor en 13 en 5 megapixel camera’s. Het werkgeheugen meet 1GB, de interne opslagcapaciteit 8GB. Een Micro-SD slot is wel aanwezig, wat ook voor de 4G-connectiviteit geldt. De accu heeft een capaciteit van 2200 mAh en de smartphone, die ook draait op Android 4.4 KitKat, komt in de kleuren zwart en wit op de markt. Hij gaat 199 dollar bij Amazon kosten.

Blu Studio Mini LTE

Dit is het goedkoopste model van de drie. Het scherm van de telefoon meet 4,5″ en telt 854 bij 480 pixels. Ook hier vinden we 1GB werkgeheugen, de Snapdragon 400 processor en Android 4.4 KitKat. De interne opslagcapaciteit bedraagt 4GB, de camera’s hebben een resolutie van 5 (achterzijde) en slechts 0.3 (voorzijde). De telefoon komt in het zwart en wit op de markt en beschikt over een 1850 mAh batterij. Hij krijgt een adviesprijs van 119 dollar met zich mee bij Amazon, wat ikzelf aan de hoge kant vind voor een toestel met deze specificaties.

Ga jij een van deze telefoons aanschaffen?
Via: AndroidHeadlines.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Reacties (2)

  • Avatar

    Bert de Gooijer

    |

    Is inmiddels bekend of de BLU toestellen in Nederland werken? Kan er in Suriname een kopen maar hij niet werkt heeft het geen zin!

    Reply

  • Avatar

    twan van riel

    |

    ik ben op zoek naar een batterij voor een blu neo xzijn deze in nederland te koop of moet ik ze ergens bestellen ???

    Reply

Laat een reactie achter