De Aiwatch is een $70 kostende Apple Watch kloon

Chinese bedrijven staan erom bekend dat ze producten kopiëren, en ook Apple’s slimme horloge is nu het slachtoffer geworden. De Aiwatch (geen grap) kost slechts 70 dollar en lijkt op papier een prima wearable.

De Apple Watch komt pas over enkele maanden op de markt, maar werd alweer even geleden gepresenteerd. In die tijd heeft het Chinese bedrijf Goophone een kloon van het horloge gemaakt, welke nu officieel gelanceerd is. De Aiwatch (toepasselijke naam ook) beschikt over bijna hetzelfde uiterlijk als de Apple Watch en ook qua specificaties ontlopen ze elkaar niet veel. Toch is er een groot verschil tussen de twee wearables en dat is de prijs. Waar de Apple Watch enkele honderden dollars gaat kosten, is de Aiwatch nu verkrijgbaar voor 70 dollar (nog geen 60 euro).

Het ontwerp van het horloge is bijna identiek als dat van de Apple Watch en ziet er strak uit. De behuizing is van aluminium en er komen gekleurde polsbanden in onder andere het groen en rood. Het scherm meet slechts 0,95″ en telt 94 bij 64 pixels. Ter vergelijking; het scherm van de Apple Watch is 1,5″ groot en heeft ook een hogere resolutie. De accu van de Aiwatch heeft een capaciteit van 180 mAh, wat volgens de procent gelijk staat aan 168 uur in stand-by en drie dagen gebruikstijd. Dat is een stuk hoger dan bij bijvoorbeeld Android Wear-smartwatches als de Motorola Moto 360. Intern heeft de Aiwatch onder meer een stappenteller, sensoren die je slaap meten, een hartslagmeter en software waarmee je je telefoon kunt laten afgaan als je hem kwijt bent. Ook biedt het horloge de mogelijkheid om een foto met je toestel te maken, een soort zelfontspanner dus. Voor de communicatie met je smartphone is er Bluetooth 3.0 aanwezig. Goophone adverteert het horloge met een iPhone, of hij ook met Android-apparaten werkt is onduidelijk.

De Aiwatch is hier verkrijgbaar voor 70 dollar. Wat vind jij van deze namaak-wearable?

Via: Gizchina

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Reacties (1)

Laat een reactie achter