‘HTC One M9 verschenen op foto’s’

HTC’s nieuwste vlaggenschip, welke naar verwachting pas 1 maart wordt gepresenteerd, is naar verluidt opgedoken op foto’s. De afbeeldingen laten zien dat het design van het toestel nauwelijks gewijzigd is ten opzichte van zijn voorganger.

De Taiwanese fabrikant HTC heeft vorige week persuitnodigingen voor een evenement op 1 maart de deur uit gedaan, waar zeer waarschijnlijk de opvolger van de One M8 wordt onthuld. Over de naam van de nieuwe telefoon bestaat nog veel onduidelijkheid. Wellicht kiest HTC voor het simpele ‘M9’, maar er gaan ook al langere tijd geruchten over de (code)naam ‘Hima’. Meesterlekker @evleaks meldt vandaag echter dat beide namen onjuist zijn, maar laat niets los over welke naam het dan wel wordt. Ook de specificaties zijn nog niet bekend, een hele prestatie voor HTC. Vorig jaar was bijna alles wat er te lekken viel al gelekt voor de presentatie van de One M8, maar nu blijft het opvallend stil. Nou ja, het is nog (lang) geen 1 maart natuurlijk, wie weet wat er nog komen gaat.

m9 2

Allereerst: de foto’s komen van nowhereelse.fr, een website die in het verleden vaker foto’s van onaangekondigde toestellen heeft gelekt. Soms bleken de lekken waar, maar soms ook niet. Neem ze dus met een gezonde korrel zout. Als je naar de afbeeldingen kijkt, lijkt de telefoon – in mijn ogen – sterk op een kruising tussen de M7 en de M8. De voorzijde is bijna identiek aan die van de M8 en ook de achterzijde toont weinig vernieuwing. De camera aan de achterzijde is duidelijk anders en lijkt een flink grote sensor te hebben. Zelf geloof ik niet dat deze foto’s echt zijn, het komt voor mij teveel over als Photoshop.

m9 1

Naar verwachting krijgt de M9 (laten we hem voor het gemak even zo noemen) een scherm dat tussen de 5″ en 5,5″ meet. De resolutie zou – net als bij zijn voorgangers – Full-HD bedragen, al gaan er enkele berichten over een QHD-display. Intern is waarschijnlijk de nieuwste Qualcomm Snapdragon 810 processor aanwezig, welke ook gebruikt wordt in de LG G Flex 2 en Xiaomi Mi Note (Pro). De hoeveelheid werkgeheugen zou 2GB of 3GB bedragen. De kans is groot dat we aan de voorzijde weer de kenmerkende BoomSound speakers aantreffen. De frontcamera heeft waarschijnlijk een resolutie van 5 megapixels of hoger, goede selfies schieten zal dus wel gaan lukken. Volgens sommige geruchten wisselt HTC de Ultrapixel camera aan de achterzijde van de M9 in voor een ‘normaal’ exemplaar, wellicht zelfs een model dat kiekjes kan nemen in maximaal 20 megapixels. De Ultrapixel camera is niet het succes geworden waar HTC op had gehoopt en het klinkt aannemelijk dat deze de deur is gewezen voor het topmodel, dat moet gaan concurreren met de Sony Xperia Z4, Samsung Galaxy S6 en LG G4. Naar verwachting draait de telefoon op Android 5.0.1 of 5.0.2 Lollipop met Sense 6 of 7.

Wat denk jij, zijn die foto’s echt of niet?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter