Microsoft komt met goedkope Lumia 435

Microsoft heeft zojuist de budget-smartphone Lumia 435 gepresenteerd. De telefoon krijgt een prijskaartje van slechts 84 euro met zich mee en is vanaf februari verkrijgbaar. De specificaties van de telefoon zijn – zoals je kunt verwachten – low-end.

De Lumia 435 is Microsoft’s nieuwste model en tevens de goedkoopste Lumia ooit. Hij beschikt over een 4″ scherm dat 480 bij 800 pixels telt, een acceptabele resolutie. Intern vind je 1GB werkgeheugen (ook wel RAM genoemd) en 8GB aan opslagcapaciteit. De uiteindelijke capaciteit voor de gebruiker is wat minder omdat het besturingssysteem ook ruimte inneemt. Er is een Micro-SD slot aanwezig om het geheugen met maximaal 128GB uit te breiden. De gebruikte processor komt van Qualcomm en is in meer bijzonder goedkope smartphones te zien. We hebben het hier over de Snapdragon 200, een model met twee kernen die hun werk doen op 1,2Ghz. De accu heeft een capaciteit van 1560 mAh, hoelang je daarmee vooruit zou moeten kunnen, is nog onduidelijk. Aan de voorzijde vind je een VGA camera, aan de achterzijde is een 2 megapixel exemplaar aanwezig. Het toestel draait op Windows Phone 8.1 met Lumia Demin, dus onder meer de camera-app.

De telefoon komt in twee modellen. De eerste versie slikt één simkaart en krijgt een prijskaartje van 84 euro. Het andere model kan overweg met twee simkaarten, maar het is onduidelijk hoeveel hij gaat kosten. Ook is nog niet bekend welke uitvoering(en) naar Nederland komt/komen, dit krijgen we waarschijnlijk later te horen. De smartphones zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar in de kleuren oranje, groen en wit.

Naast de Lumia 435, presenteerde Microsoft ook de Lumia 532. Deze telefoon beschikt over dezelfde specificaties als de 435, met als enige verschil dat de processor over vier kernen (quadcore) beschikt, waar de 435 er twee (dualcore) heeft.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter