Review: Speck MightyShell iPhone 6 case

Een door het leger gecertificeerde case met levenslange garantie wekt aandacht, zeker als hij er ook nog eens goed uitziet en ‘slechts’ 50 dollar kost. Ik heb het hier over de Speck MightyShell voor de Apple iPhone 6. Lees verder voor mijn review.

Speck is een Amerikaans bedrijf dat al jaren cases voor tablets, smartphones en laptops verkoopt. Op de CES 2015, begin januari, raakte ik met een medewerker in gesprek over de nieuwe hoesjes voor de iPhone 6. Deze zien eruit als een ‘normaal’ hoesje, maar schijn bedriegt. Volgens Speck is zo’n hoesje ‘2x military-grade protection harnessed’, enorm stevig dus. Om die bewering bij te staan, geeft het bedrijf levenslange garantie op de case. Mijn interesse was gewekt, Speck gaf me een case mee om te testen en nu we een paar weken verder zijn, ben je nu mijn review aan het lezen. Op naar de case!

De case

De MightyShell case voor iPhone 6 is alleen compatibel met – je raadt het al – de iPhone 6. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren, waaronder het oranje/blauwe model, welke ik heb getest. De case is verrassend licht en redelijk flexibel, ondanks de stevigheid die hij moet bieden. De iPhone dien je met aardig wat kracht in de case te bevestigen, waarna hij stevig vastzit. De telefoon uit de case halen heeft wat meer voeten in de aarde, wat een onderneming. Naar mijn idee is het het handigst om bij de onderzijde te beginnen, deze is door de aansluitingen het best te buigen. De eerste keren probeerde ik het toestel aan de bovenzijde eruit te halen, maar deze is zo sterk dat ik bang was dat de iPhone zou buigen. Afijn, als je van plan bent om dagelijks van hoesje te te verwisselen, is dit niet jouw case. Heb je de intentie om hem langere tijd te gebruiken, lees dan zeker verder. Als de telefoon in de case zit, voel je de stevigheid direct. Waar de iPhone 6 opvallend dun en licht is, voelt hij in de case aan als een degelijk toestel dat tegen een stootje kan, een pluspunt in mijn ogen. Speck heeft de case voorzien van openingen voor alle aansluitingen en de camera. De aan- en uitknop en volumeknoppen worden bedekt en vergen wat oefening om goed in te drukken. De zijkanten (grijs) en knoppen (blauw) voelen goed aan, maar de achterkant (oranje) ligt wat minder lekker in hand. Hij is wat glad, zeker als je een beetje natte handen hebt.

20150124_162920

Speck adverteert met de hoge standaard waaraan de case voldoet, twee keer de MIL-STD-810G om precies te zijn. Dit betekent dat de case (met iPhone!) een val van een paar meter zonder problemen kan doorstaan, een geruststelling voor veel smartphone-eigenaren. De wat verhoogde rand rondom het scherm zorgt ervoor dat het display intact blijft bij een val. De hoeken van de case zijn extra verstevigd en ga nog maar even door. Klinkt mooi allemaal, maar je weet pas of het werkt als je het zelf hebt getest. Nu gooi ik niet zo graag vrijwillig m’n iPhone van twee meter hoogte op de grond, maar met deze case durfde ik het wel aan. Ik begon bij een meter, dat ging prima. Zowel de case als de iPhone liepen geen beschadiging op. Dit geldt ook voor een val van twee meter. Ook een rol van een flink aantal traptreden hebben de case en iPhone goed doorstaan. Toen was ik wel overtuigd van de degelijkheid en legde ik hem weer veilig op mijn bureau.

20150124_162759

Conclusie

Al met al heb ik de case naar tevredenheid gebruikt. Het hoesje ziet er stylish uit (al is oranje niet mijn kleur, maar dat terzijde) en heeft als groot pluspunt de enorme stevigheid. Waar veel iPhone’s sneuvelen door een val, zal dat met deze case bijzonder lastig worden. De case voelt goed aan, al had de achterkant wat meer grip mogen hebben.

De Speck MightyShell voor iPhone 6 case is vooralsnog alleen te koop in Amerika, maar kan worden verzonden naar Nederland. Het totale kostenplaatje komt dan uit op ruim 77 dollar, een flink bedrag. Volgens Speck is de case ‘binnenkort’ verkrijgbaar bij Coolblue, dus wellicht loont het om nog even te wachten met een eventuele aanschaf.

Foto’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom heb ik een aantal foto’s van de case geschoten. Laat je even weten wat jij van de case vindt?

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter