Goedkope Lumia 435 volgende week verkrijgbaar in Nederland

Microsoft komt volgende week met een nieuwe budgetsmartphone, de Lumia 435. Dit toestel krijgt adviesprijs van slechts 79 euro met zich mee en beschikt over een 4″ display.

Waar je een paar jaar geleden voor 79 euro een bijzonder waardeloze smartphone kon kopen, is het aanbod van kwalitatief goede telefoons aardig uitgebreid. Voor zo’n 150 euro koop je de Motorola Moto G en de Lumia 630 zit daar met 110 euro zelfs nog een paar tientjes onder. Dat het nóg goedkoper kan, bewees Motorola door de 99 euro kostende Moto E op de markt te brengen. Ook Microsoft gaat verder in deze ‘race’ en lanceert volgende week de Lumia 435 in ons land. Dit instapmodel heeft een adviesprijs van 79 euro meegekregen. Hieronder vind je de belangrijkste specificaties van de telefoon.

Specificaties

De Lumia 435 beschikt over een 4″ display dat 480 bij 800 pixels telt, een schappelijke resolutie voor dit formaat, zeker als je naar de prijs van de telefoon kijkt. Microsoft heeft gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 200 processor. Deze heeft twee kernen die hun werk op 1,2Ghz doen en worden bijgestaan door 1GB werkgeheugen (RAM). De interne opslagcapaciteit van 8GB is eventueel uit te breiden met een Micro-SD kaartje. De accu heeft een capaciteit van 1560 mAh, onduidelijk is of deze verwisselbaar is. De camera aan de achterzijde schiet kiekjes in 2 megapixels en kan filmen in 480p-resolutie. De camera aan de voorzijde neemt foto’s in VGA-resolutie. Qua verbindingsmogelijkheden kun je gebruik maken van Wifi, Bluetooth 4.0, GPS, een FM-radio en Micro-USB-poort om de telefoon op te laden en gegevens met een computer uit te wisselen. De Microsoft Lumia 435 draait momenteel op Windows Phone 8.1, maar krijgt straks een update naar Windows 10.

De Lumia 435 is de goedkoopste Lumia ooit, maar voor hoelang? Het zou best kunnen dat Microsoft binnen enkele maanden met een nóg goedkopere telefoon komt om zo meer mensen in aanraking te laten komen met Windows (Phone). Wat denk jij? De Lumia 435 is vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar voor 79 euro.

Via: Tweakers en GSMarena

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter