Daar is ‘ie dan: de LG G4

Na weken van geruchten en teasers heeft LG vandaag de G4-smartphone onthuld. De smartphone heeft een 5,5″ QHD-scherm, Snapdragon 808 processor en 16 megapixel camera. De G4 is vanaf eind mei verkrijgbaar in Nederland vanaf 649 euro.

Design

Net als bij de G3 heeft LG de G4 voorzien van een 5,5″ display, smalle bezels en knoppen aan de achterkant. Over de achterkant valt nog meer te zeggen, die is namelijk verwijderbaar en biedt plaats aan de eveneens verwisselbare accu. Er komen twee soorten achterkanten uit: een model dat echt leder en een plastic uitvoering. Standaard komt de G4 met de plastic achterkant, voor de lederen variant moet je vijf tientjes meer betalen.

Een opvallend detail is dat de G4 licht gebogen is. Volgens LG maakt de subtiele kromming de telefoon sterker. De G4 is niet zo gebogen als de G Flex (2), die tevens een zelfhelende achterkant heeft.

Specificaties

De G4 heeft dus een 5,5″ scherm dat 2560 bij 1440 pixels telt, ook wel bekend als QHD-resolutie. Het IPS-paneel zorgt voor goede kijkhoeken en LG heeft diverse nieuwe technologieën toegepast voor een betere beeldkwaliteit.

Terwijl fabrikanten als HTC en Sony hun vlaggenschepen hebben uitgerust met de high-end Snapdragon 810, heeft LG ervoor gekozen om de G4 te voorzien van een Snapdragon 808. Deze bestaat uit zes kernen, is 64-bit en wordt bijgestaan door een Adreno 418 GPU. De keuze om de Snapdragon 810 links te laten liggen is niet geheel opvallend: de processor heeft een slechte reputatie wat betreft oververhitting. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig en de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. LG heeft ervoor gekozen om een Micro-SD slot in te bouwen zodat je als gebruiker eenvoudig en relatief goedkoop het geheugen kan uitbreiden.

lg g4 press

De camera aan de voorzijde van de G4 schiet selfies in 8 megapixels, wat op papier een flinke verbetering is ten opzichte van het 2.1 megapixel model in de G3. De 16 megapixel camera aan de achterzijde van de G4 heeft optische beeldstabilisatie en de Laserfocus die op de G3 geïntroduceerd werd. Het aperture meet f/1.8 en maakt volgens LG erg goede foto’s in donkere omstandigheden.

Qua draadloze communicatiemogelijkheden is de G4 voorzien van onder meer Wifi, Bluetooth, NFC en ondersteuning voor LTE- (4G) en LTE-Advanced-netwerken. De telefoon heeft een verwisselbare 3000 mAh accu die via een Micro-USB aansluiting kan worden opgeladen en ondersteuning biedt voor quick charging 2.0 van Qualcomm. Een speciale lader wordt meegeleverd om de G4 binnen korte tijd deels op te laden. Liefhebbers van draadloos opladen komen ook aan hun trekken: de smartphone kan draadloos worden opgeladen via de Qi-standaard.

Tenslotte de softwareversie. De G4 draait op de meest recente versie van Android: 5.1 Lollipop. LG heeft hier zijn UX 4.0 schil op toegepast. Deze focust zich op de gebruiker en laat gepersonaliseerde meldingen zien van bijvoorbeeld het weer en sportactiviteiten. De bijgevoegde screenshots tonen on-screen knoppen, ronde en vierkante iconen en felle kleuren, zoals Google dat met zijn Material Design richtlijnen voorschrijft.

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

De LG G4 is vanaf eind volgende maand in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 649 euro. Voor dit bedrag krijg je de uitvoering met plastic achterkant. Voor het model met een lederen achterkant zul je vijftig euro extra moeten bijleggen.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

lookmoviesflixtheflixersflixsflixsflixtheflixerMangaFireMangaFiresflixtheflixerMangaFireanitakusflixMangaFireanitakuanitakulookmovieanitakusflixanitakulookmovielookmovieanitakuanixMangaFiresflixsflixsflixMangaFireflixtorflixtorfavmoviesfavmoviesflixtorflixtorwatchserieshdwatchserieshdbflixbflixhdtodaytvhdtodaytvflixifyflixifyseriesonlineseriesonlineheymoviesheymoviessflixsflixfree watch anime, zorox, anime Ranking of Kings, anime Magi: The Labyrinth of Magic,