Huawei presenteert P8-smartphone

Huawei heeft op een eigen evenement in Londen haar nieuwste vlaggenschip smartphone onthuld: de P8. Korte naam, krachtige specificaties en een dun ontwerp. Vanaf 29 april verkrijgbaar voor 499 euro.

De P8 heeft een metalen behuizing en lijkt qua ontwerp veel op zijn voorganger, de P7. De telefoon komt in de kleuren goud, grijs, zwart en ‘champagne’ op de markt. De afmetingen van de P8 zijn 144.9 bij 72.1 bij 6.4 millimeter. Hij weegt 144 gram.

Specificaties

De Huawei P8 heeft een 5,2″ scherm dat 1920 bij 1080 pixels telt. Dit is lager dan het display van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6, dat voorzien is van 2560 bij 1440 pixels. Huawei meldt geen meerwaarde in zo’n hoger resolutie scherm vanwege de afnemende accuduur en processorkracht. Het display is voorzien van IPS-technologie voor goede kijkhoeken en bevat Gorilla Glass om val- en krasschade te beperken.
Onder de motorkap vinden we een door Huawei ontwikkelde 64-bit Kirin 930 processor die acht kernen (octacore) heeft. Deze doen hun werk op 2Ghz. Er is 3GB werkgeheugen aanwezig. De interne opslagcapaciteit meet 32GB en is uit te breiden met een Micro-SD kaartje.

p8 2

De camera aan de achterzijde schiet foto’s in 13 maximaal megapixels en ook een 8 megapixel webcam ontbreekt niet. De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop in combinatie met Huawei’s EMUI-schil. Deze wijkt af van vanille Android en zal niet iedereen aanspreken, zo verwacht ik. Net als andere recente Huawei-smartphones maakt de P8 gebruik van softwarematige knoppen in de stijl van Android Lollipop. De niet-verwijderbare accu heeft een capaciteit van 2680 mAh, zo valt op te maken uit het persbericht. Qua connectiviteit kun je met de P8 gebruik maken van Wifi, Bluetooth 4.1, 4G-netwerken en Near Field Communication (NFC).

Verkrijgbaarheid en prijs

De Huawei P8 is vanaf 29 april in Nederland leverbaar en heeft een adviesprijs van 499 euro meegekregen. Ben jij enthousiast?

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

anitakuanitakuanixMangaFirelookmoviesflixtheflixeranitakutheflixeranitakuMangaFiretheflixeranixtheflixertheflixerlookmovieanixlookmovietheflixersflixMangaFireMangaFirelookmovieMangaFireMangaFireMangaFireanitakuMangaFirelookmovielookmoviehdtodaytvhdtodaytvhuramovieshuramoviestheflixertheflixer123moviesfree123moviesfreeprimewireprimewireseriesonlineseriesonlineupmoviesupmovieswatchseriesonlinewatchseriesonlinefavmoviesfavmoviessoap2daysoap2dayfree movies streaming, watch movies online, Double Blind (2024), sflixtv, Anikulapo: Rise of the Spectre (2024),