LG hint met videoteaser op f/1.8 camera voor G4

LG heeft een video online gezet die zich focust op de camera van de G4-smartphone, welke 28 april wordt aangekondigd. Veel worden we hier niet uit wijzer, maar de f/1.8 camera lijkt bevestigd.

Dat LG de G4 op 28 april gaat onthullen, is geen verrassing. Vorige week heeft het bedrijf uitnodigingen voor het persevenement verstuurd en gisteren werd de ‘UX 4.0’ softwareschil gepresenteerd. Deze focust zich volgens LG meer op de gebruiker en laat gepersonaliseerde meldingen zien van bijvoorbeeld het weer en sportactiviteiten. De bijgevoegde screenshots tonen on-screen knoppen, ronde en vierkante iconen en felle kleuren, zoals Google dat met zijn Material Design richtlijnen voorschrijft.

Vanmorgen plaatste LG een teaser op YouTube, die ik voor het gemak maar even hieronder heb gezet. Er wordt een smartphone getoond met de tekst ‘f/1.8’. De videoteaser draagt de naam ‘G4′, dus een verband is snel te vinden. In het kort: wat houdt een f/1.8 in? Nou, zo’n camera zorgt voor betere foto’s bij mindere lichtomstandigheden en produceert toffe bokeh-kiekjes, zoals bijvoorbeeld de HTC One M8 dat kan.

g4

Specificaties

Over het design en de specificaties is praktisch nog niets bekend en dus moeten we het vooral doen met geruchten. Zoals gezegd krijgt de telefoon een 5,5″ QHD-scherm (2560 bij 1440 pixels) en f/1.8 camera. Naar verluidt krijgt het toestel een Qualcomm Snapdragon 808 processor, welke over zes kernen (hexacore) beschikt. Dit zou een opmerkelijke stap zijn, aangezien de Qualcomm de Snapdragon 810 positioneert als de chipset voor vlaggenschepen. De 810 wordt echter warm bij intensief gebruik, zo bleek bij onder meer de HTC One M9. Dit zou dan ook de reden zijn geweest dat Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge heeft uitgerust met een eigen Exynos processor. Afijn, terug naar de LG G4. De hoeveelheid werkgeheugen meet 3GB, zo zeggen ze. Qua cameraresoluties zouden we moeten denken aan 16 megapixels aan de achterzijde en 5 of 8 aan de voorzijde.

28 april is nog ver weg, maar we zullen voor die tijd ongetwijfeld nog lekker gemaakt worden door LG met onder meer teasers als deze. Kijk jij uit naar de G4?

Via: Androidandme

 

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter