LG onthult 5,7″ G Stylo

LG heeft in thuisland Zuid-Korea de G Stylo gepresenteerd. De 5,7″ smartphone heeft een ingebouwd pennetje, draait op Android 5.0 Lollipop en blinkt qua specificaties niet uit. Of en zo ja wanneer de G Stylo in Nederland uitkomt, is nog onduidelijk.

De G Stylo kan worden gezien als een opvolger van de G3 Stylus, die LG vorig jaar uitbracht op de Aziatische markt. Net als de G3 Stylus beschikt de G Stylo over weinig indrukwekkende specificaties, welke hieronder te vinden zijn.

Specificaties

Het toestel heeft een 5,7″ display dat 1280 bij 720 pixels telt, oftewel HD-resolutie. Op dit schermformaat zorgt dat voor een wat korrelig beeld. Het persbericht meldt dat het scherm en de touchlaag samengevoegd zijn, waardoor het display dunner is geworden en aanrakingen beter registreert. Onder de motorkap heeft LG een Qualcomm Snapdragon 410 processor geplaatst. Deze 64bit-chipset heeft vier kernen die draaien op 1,2Ghz. Er is 1,5GB werkgeheugen aanwezig en de opslagcapaciteit meet 8GB. Deze hoeveelheid is aan de krappe kant en versterkt het idee dat de telefoon een laag prijskaartje krijgt. De webcam maakt selfies in 5 megapixels, de camera aan de achterzijde heeft een maximale resolutie van 8 megapixels. Opvallend, aangezien de G3 Stylus een 13 megapixel model heeft. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh, het is onduidelijk of deze verwisselbaar is. De G Stylo draait op Android 5.0 Lollipop en is LG’s eerste apparaat dat over de nieuwe UX 4.0-schil beschikt. Deze softwarelaag werd deze maand uit de doeken gedaan en komt ook op de G4-smartphone te staan, die pas volgende week wordt onthuld.

Het grootste verkooppunt van de G Stylo is de ingebouwde stylus. Deze kan in de zijkant van de behuizing worden gestopt, net als bij de Galaxy Note-modellen van concurrent Samsung. De capacitieve stylus heeft een rubberachtige tip waarmee je onder meer op het display kan schrijven en tekenen.

Prijs en beschikbaarheid

De LG G Stylo is vanaf 5 mei verkrijgbaar in Zuid-Korea, zo valt op te maken uit het persbericht. Een verkoopprijs wordt niet aangegeven. Of de telefoon ook in andere landen verkocht gaat worden, is nog onduidelijk.

Via: Tweakers
Bron: LG persbericht (Koreaans)

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter