‘Nieuw Sony-vlaggenschip lekt uit’

Er zijn specificaties en afbeeldingen gelekt van een vermeende nieuwe high-end Sony-smartphone. Het toestel heet naar verluidt de Xperia P2, beschikt over een ander design dan de Xperia Z4 en ook de specificaties wijken op sommige punten af.

Sony presenteerde nog geen twee weken geleden de Xperia Z4, een wat teleurstellende opvolger van de Z3. De specificaties en het design van de telefoon doen veel denken aan de Z3 en veel mensen vinden dat jammer. Zij hadden op meer innovatie gerekend, ikzelf overigens ook. Toen Sony bij de onthulling van de Z4 bekendmaakte dat de smartphone alleen in Japan uitkomt en de rest van de wereld een ‘ander vlaggenschip’ krijgt, glooide er weer hoop.

Die hoop krijgt vandaag een extra boost, nadat een Chinese weblog foto’s en specificaties van een nieuw Sony-toestel heeft gepubliceerd. Voor ik overga naar de verschenen informatie, wil ik je waarschuwen: het klinkt allemaal goed, misschien wel iets té goed. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de foto’s gemaakt zijn door een fan, met verzonnen specificaties. Neem de volgende informatie dus met een gezonde korrel zout.

Specificaties Xperia P2

Het beeldscherm van de P2 zou 5,2″ meten en 1920 bij 1080 pixels tellen. Onder de motorkap bevindt zich een Qualcomm Snapdragon 810 processor, 3GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde schiet naar verluidt foto’s in 12.1 megapixels en ook een 5.1 megapixel webcam is van de partij. De accu heeft een bijzonder grote capaciteit van 4240 mAh, veel groter dan het 2930 mAh exemplaar van de Z4. De gebruikte softwareversie wordt niet genoemd, maar is waarschijnlijk Android 5.0 of 5.1 Lollipop.

p2 2
Het meest ongeloofwaardige aan de Xperia P2 zijn naar mijn ogen de afmetingen. Het toestel is volgens de gepubliceerde foto’s namelijk 137.3 bij 67.2 bij 8.9 tot 10.9 millimeter dik. Voor een 5,2″ smartphone is dat erg compact, zoals je op de foto boven het artikel kan zien.

Zelf denk ik dat deze ‘lek’ een concept van een Sony-fan is, maar je weet het natuurlijk nooit. Wellicht komt Sony binnenkort wel met een high-end en compacte Xperia P2. Wat denk jij?

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

theflixertheflixersflixanitakuanitakutheflixertheflixeranitakuMangaFireMangaFireanitakusflixlookmovieanitakusflixMangaFireanixsflixMangaFiresflixsflixtheflixeranitakulookmovietheflixeranitakuMangaFireanitakulookmoviesflixzoroxzoroxmoviestowatchfreemoviestowatchfreeanitakuanitakumyflixermyflixersoap2daysoap2daywatchmovieswatchmovieswatchseriesonlinewatchseriesonlinehuramovieshuramovieslookmovielookmoviegomoviesgomoviesfree movies streaming, watch tv shows online, The Family Plan (2023), Sweet Sue (2023), himovies,