LG onthult G4c en G4 Stylus

LG heeft twee nieuwe smartphones bekendgemaakt: de G4c en G4 Stylus. Beide toestellen lijken qua ontwerp op de G4 maar hebben minder krachtige specificaties. De G4 Stylus komt in juni naar Nederland, op de G4c moeten we een maand langer wachten.

G4c: de ‘Mini’-uitvoering

De LG G4c laat zich eenvoudig raden als Compact/Mini-variant van de G4. Het toestel beschikt over een 5″ HD-scherm (1280 bij 720 pixels) en loopt op een niet nader genoemde 1,2Ghz quadcore processor. De hoeveelheid werkgeheugen meet 1GB en er is 8GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Dit is aan de krappe kant, zeker als je bedenkt dat het systeem nog wat in beslag neemt. Gelukkig is er een Micro-SD slot aanwezig om het geheugen uit te breiden. De 2540 mAh accu is – net als bij de G4 – verwisselbaar en zit verstopt onder de eveneens verwijderbare, plastic achterkant. Niet alleen de achterkant, maar het hele ontwerp doet sprekend denken aan de G4. Smaken verwisselen, maar ik vind de telefoon prima ogen. De afmetingen van de G4c zijn trouwens 139,7 bij 69,8 bij 10,2 millimeter en daarmee is ‘ie vrij dik. De telefoon weegt 136 gram, overigens. Qua connectiviteit kun je rekenen op onder meer Wifi, NFC, Bluetooth en 4G-ondersteuning. De telefoon heeft een 5 megapixel webcam en 8 megapixel camera aan de achterzijde. LG heeft het toestel voorzien van Android 5.0 Lollipop in combinatie met zijn UX 4.0-interface die ook op de G4 aanwezig is. De G4c komt in juli in de kleuren grijs, wit en goud op de markt en gaat 249 euro kosten.

G4 Stylus

Ook deze smartphone is qua uiterlijk sterk gebaseerd op de G4. De verwisselbare plastic achterkant, verwijderbare accu, Micro-SD slot en positie van de knoppen: allemaal designelementen die LG heeft doorgetrokken naar de goedkopere modellen. De G4 Stylus meet 154,3 bij 79,2 bij 9,6 millimeter en weegt 163 gram. Hij heeft een 5.7″ HD-scherm en komt uit in twee versies die verschillen qua processor, camera en mobiele netwerkondersteuning. Het 3G-model heeft een 1,4Ghz octacore processor en 8 megapixel camera aan de achterkant. Het 4G-model beschikt over een 1,2Ghz quadcore chipset en 13 megapixel camera. Welke uitvoering naar Nederland komt is nog onbekend, maar ik gok op die met 4G aan boord. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop (met LG’s UX 4.0-schil), heeft een 5 megapixel webcam en 1GB werkgeheugen. Net als bij de G4c is er 8GB aan opslagcapaciteit, uitbreidbaar met een Micro-SD kaartje. De accu meet een flinke 3000 mAh.

Last but not least het onderscheidende onderdeel van de G4 Stylus. LG heeft de phablet namelijk uitgerust met een speciaal pennetje á la Samsung Galaxy Note. Het persbericht meldt dat je hiermee tekeningen en notities mee kan maken. Onduidelijk is of de stylus in de behuizing kan worden geschoven. De telefoon is vanaf juni verkrijgbaar en komt in twee kleuren: grijs en wit. De adviesprijs is 349 euro.

Wat vind jij van deze toestellen?

g4 stylus

Bron: LG
Via: Androidplanet

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter