Honor 7 met vingerafdrukscanner lekt uit

Een dag voor zijn onthulling zijn de specificaties van de Huawei Honor 7 op het internet verschenen. Deze worden bevestigd door twee gelekte hands-on video’s en verschillende persafbeeldingen. De telefoon krijgt een metalen behuizing, vingerafdrukscanner en 20 megapixel camera.

De Honor 7 houdt de gemoederen al enige weken bezig, niet in de laatste plaats omdat Huawei zelf teasers plaatst. Het toestel wordt binnen 24 uur gepresenteerd, maar de afgelopen uren zijn twee video’s online verschenen van iemand die al met de telefoon heeft kunnen spelen. Ook zijn er zeven foto’s gepubliceerd die overeenkomen met de video’s en dus lijkt er voor Huawei weinig spannends meer te presenteren.

Het ontwerp van de Honor 7 doet denken aan de Mate 7, die ook van Huawei afkomstig is. De Honor 7 heeft een metalen behuizing met aan de achterkant een vingerafdrukscanner. De specificaties van het toestel klinken goed. Ik noem een 5,2″ Full-HD display, 3 of 4GB werkgeheugen en 16GB of 64GB opslagcapaciteit, afhankelijk van welk model je kiest. De Honor 7 maakt gebruik van een Huawei-chipset, de Kirin 935 om precies te zijn. Deze vind je ook in de Huawei P8 en levert prima prestaties. De 64-bit processor heeft acht kernen. Aan de achterkant van de Honor 7 is een 20 megapixel camera geplaatst en ook een 8 megapixel webcam ontbreekt niet. De accu is met 3100 mAh vergelijkbaar met die van andere phablets en lijkt op papier voldoende voor een lange dag gebruikt. Door het metalen ontwerp is de accu niet vervangbaar en zeer waarschijnlijk ook niet draadloos op te laden. De telefoon loopt op Android 5.1 Lollipop met de laatste versie van Huawei’s EMUI interface.

Check de twee video’s hieronder en bekijk de afbeeldingen bij GSMarena. Het is nog niet bekend wat de Honor 7 moet gaan kosten en of ‘ie naar Nederland komt. Ik verwacht van wel, aangezien Honor’s portfolio hier vrij uitgebreid is.

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter