betaalbare smartphones

Je smartphone zomerklaar in 7 stappen    

Het heeft even geduurd, maar het is weer bijna zomer ! Zon, zee, strand en feestjes dus. Maar niet zonder je smartphone natuurlijk. Waar je ook naartoe gaat, je telefoon gaat met je mee. Zorg er daarom voor dat je goed bent voorbereid. Zo weet je zeker dat jullie het allebei overleven. Hieronder 7 tips voor optimaal ‘s zomers smartphonegebruik. 

  • Voorkom saaiheid
    Natuurlijk zijn jij en je telefoon onafscheidelijk. Je bent 24/7 bereikbaar en zou niet meer weten hoe je het zonder moet doen. Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat we dagelijks 3 uur met onze smartphone bezig zijn. Dat is nogal wat. Toch kan een tandje minder deze zomer geen kwaad. Wie te veel op zijn scherm zit te turen, wordt al snel een oersaaie gesprekspartner. Een spannende date of een middagje op het strand deze zomer? Laat je digitale partner dan met rust.

 

  • Laat je niet bestelen
    Wedden dat jij komende maanden op een zonnig terrasje te vinden bent? Het is dé manier om alle drukte te vergeten en even helemaal tot rust te komen. Je bent met je hoofd meer bij je drankje dan bij je smartphone en daar wordt nogal eens misbruik van gemaakt. Een veel voorkomende truc is die van de `verkoper’. Pas op voor mensen die je met mooie verkooppraatjes aanspreken en tegelijkertijd behendig een foldertje over je telefoon leggen. Wanneer deze persoon vertrekt, neemt hij niet alleen zijn folder mee, maar ook jouw gloednieuwe smartphone. Tegen de tijd dat jij de diefstal ontdekt is de dader allang gevlogen. In de tas dus met dat ding! Daar kan niemand hem zien en zo kun jij zorgeloos genieten van je heerlijk verkoelende drankje.

Ben je een fanatieke festivalganger? Zorg dan ook tijdens concerten en op de camping dat er geen vreemde met je smartphone vandoor gaat. Bewaar je telefoon niet in je rugzak of in een tas, maar houd hem dicht bij je. De beste keus is een plek waar je hem kunt voelen.

  • Kopje onder
    Het zijn de warmste maanden van het jaar en wat is er dan lekkerder dan een verfrissende duik? Kom je er kopje onder achter dat je telefoon nog in je broekzak zit? Doe er dan alles aan om je digitale partner te redden. Allereerst spurt je natuurlijk direct het water uit. Haal dan de simkaart en de batterij uit het toestel en leg de telefoon te drogen in een bak ongekookte rijst. De rijst trekt het vocht aan en is het wondermiddeltje om je smartphone weer tot leven te wekken. En nu de ingrediënten voor de nasi vanavond toch niet meer compleet zijn, heb je meteen een goed excuus om uit eten gaan!

 

  • Broodnodige stroom
    Zal jij net zien! Wil je een foto maken van de meest romantische zonsondergang, houd je telefoon ermee op. Batterij leeg, niets aan te doen. Of toch wel? Een powerbank is je redder in nood. Dit kleine apparaatje zorgt ervoor dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Geen overbodige luxe dus als je lang onderweg bent of op vakantie gaat naar tropische oorden waar opladen niet altijd even makkelijk is.

 

  • Handige extra’s
    De zomer is natuurlijk de ideale periode om foto’s te maken. Of het nu gaat om een groepsselfie op het strand of een vlug portret bij een barbecue, voor de beste kiekjes gebruik je een opzetlens. Hiermee tover je je smartphone om tot een eersteklas camera waarmee je haarscherpe foto’s schiet. Ook een antischittering screenprotector kan zijn dienst bewijzen deze zomer. Hiermee kun je probleemloos je scherm zien terwijl je ligt te zonnen in de tuin.

 

  • Zomerschade voorkomen
    De zomermaanden zijn niet bepaald ‘veilig’ voor jouw gloednieuwe HTC smartphone. Zijn eerste echte vakantie moet natuurlijk vlekkeloos verlopen, maar hoe doen we dat? Kies voor een HTC Desire 620 hoesje en houd zandkorrels op afstand en bescherm het toestel tevens tegen oververhitting en vochtschade. Er bestaat een grote variatie aan verschillende soorten hoesjes: van minimalistisch tot complete portemonnee-vervangers. Om helemaal in een zomerse stemming te komen, ga je voor een hoesje met vrolijke kleuren.

 

  • De perfecte afsluiter
    Hoe sluit je een dag met vrienden op het strand af? Met zijn allen op de bank met een superspannende serie of een goede film natuurlijk! Maar hoe doe je dat als je op vakantie bent? Als je verblijf een wifi verbinding en een tv met USB aansluiting heeft en een van jullie over een Netflix-account beschikt, zit het goed. Dan ben je met een Chromecast of Apple TV verzekerd van een fantastische filmavond. Je hoeft alleen maar de stick in de tv te pluggen en de app op je smartphone te installeren. Je kunt films en series razendsnel streamen en op de hoogste kwaliteit bekijken. Makkelijker wordt het niet. Popcorn erbij en genieten maar!

Labels:,

Laat een reactie achter