Huawei presenteert metalen G8-smartphone

De Huawei G8 is onthuld. Het toestel heeft een metalen behuizing, 5,5″ Full-HD scherm en een vingerafdrukscanner. De G8 is aangekondigd voor de Chinese markt, maar komt waarschijnlijk ook naar Nederland.

Eerder deze week dook de G8 al op bij de Chinese keuringsinstantie, en nu heeft Huawei het toestel officieel uit de doeken gedaan. De telefoon heeft een 5,5″ Full-HD scherm en metalen ontwerp. Aan de achterkant is een vingerafdrukscanner geplaatst, een techniek die Huawei op meerdere van zijn smartphones heeft toegepast. De G8 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 615 processor. Het werkgeheugen meet 2GB of 3GB, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. Het model met 2GB geheugen heeft 16GB opslagruimte, de 3GB-variant is uitgerust met 32GB geheugen. Beide modellen hebben een Micro-SD slot om het geheugen met maximaal 64GB uit te kunnen breiden. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is door de metalen unibody behuizing niet verwijderbaar.

Het toestel heeft aan de achterkant een 13 megapixel camera. De webcam schiet selfies in maximaal 5 megapixels. De Huawei G8 draait op Android 5.1 Lollipop met de laatste versie van Huawei’s EMUI-schil.

Prijzen en beschikbaarheid

 

De telefoon komt in China in drie kleuren op de markt, te weten zwart, wit en goud. De 2GB/16GB-uitvoering gaat omgerekend 335 dollar kosten, terwijl de 3GB/32GB-variant 370 dollar moet opbrengen. Een acceptabel prijsverschil, zo ben ik van mening. Het is nog niet duidelijk of de Huawei G8 ook in andere landen verkocht gaat worden, maar ik verwacht dat ‘ie wel naar Nederland komt. Zijn voorganger, de G7, is hier immers ook te koop. Heb jij interesse in dit toestel?

Via: Hardware.info

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter