Nvidia roept brandgevaarlijke Shield-tablets terug

Nvidia maakte vandaag bekend dat het wereldwijd een terugroepactie voor de Shield-tablet is gestart. De accu kan oververhit raken en zo in brand vliegen.

Het gaat om Shield-tablets die tussen juni 2014 en juli 2015 zijn verkocht, wereldwijd. Of in andere woorden: iedere Shield-tablet gebruiker moet checken of zijn model terug naar Nvidia moet. Hier kom je achter door de volgende stappen te volgen:

1: Update je Shield-tablet naar de laatste softwareversie (3.1, gebaseerd op Android 5.1 Lollipop)

2: Ga naar Instellingen > Over de tablet

3: Kies Status

4: Ga naar de Batterij-sectie en kijk of er B01 of Y01 staat.

Shield-tablets met de B01-batterij zijn goed en lopen geen gevaar, hier hoef je dus geen actie bij te ondernemen. Bezitters van een Y01-tablet moeten een back up van hun gegevens maken, de tablet uitschakelen en de website van Nvidia bezoeken voor verdere informatie. Y01-tablets moeten namelijk terug, waarna Nvidia je – gratis – een nieuw exemplaar zonder kuren geeft. Voor vragen kun je ook bellen met het Nederlandse nummer van Nvidia: 0800-022-4704.

Labels:,

Trackback van jouw site.

Rens Blom

Freelance tech journalist. Studeert aan de SvJ. 1997. www.rens-blom.com

Laat een reactie achter

sflixlookmovieanixMangaFireanitakusflixanitakutheflixertheflixerlookmovieanitakulookmovieanixsflixanitakutheflixeranixanitakuMangaFireMangaFireanitakusflixlookmovieMangaFirelookmovielookmovieanitakusflixsflixsflixanitakuanitakuflixifyflixifysoap2daysoap2daygomoviesgomoviesbflixbflixhimovieshimoviesflixtor videoflixtor videoaniwaveaniwavemyflixermyflixerwatchmovieswatchmoviesaniwave, anime Akame ga Kill!, anime Overlord II, watch anime online,