android nu ook op Blackberry tablet?

In een poging om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, gaat RIM zijn PlayBook compatible maken met Android applicaties. Hiermee krijgen de gebruikers toegang tot meer dan 200.000 applicaties.

Research In Motion probeert door middel van een mix van BlackBerry en Android de strijd aan te gaan met Apple’s iPad. RIM’s eigen App World telt slechts 20.000 applicaties. Door Android’s Market te integreren zullen er in totaal 220.000 applicaties beschikbaar zijn. Hiermee zal de PlayBook voor een hoop mensen een stuk interessanter worden.

RIM overwoog om Dalvik, de Java engine die gebruikt wordt in Android te gebruiken. Hier is echter vanaf gezien wegens lopende rechtzaken over patenten tussen Oracle en Google. Welke engine er wel gebruikt gaat worden voor de intregratie is nog onduidelijk, RIM maakt het zichzelf in elk geval enorm moeilijk door niet Dalvik te gebruiken. Het besturingssysteem waarop de PlayBook draait heet QNX, wat volgens RIM Co-Chief Jim Balsillie betrouwbaarder en stabieler is dan concurerende besturingssystemen. QNX wordt ook al gebruikte op enkele nieuwe Blackberry toestellen.

bron: techzine.nl

Labels:,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter