Oplossing 3g: Dual Sim voor je tablet

Dual sim goedkoop alternatief voor je 3g verbinding op je tablet?

Er zijn natuurlijk verschillende opties om een 3g verbinding op je tablet te krijgen. Je kan natuurlijk een 3g abonnement afsluiten of een prepaid simkaartje kopen. Relatief allemaal wat duurder oplossing voor 3g. Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je 3g wilt gaan gebruiken. Als je veel 3g op je tablet zal gaan gebruiken is een abonnement de beste optie. Als jet het soms gebruikt zal een prepaid simkaart een goede optie zijn. Daarna komt misschien de optie van de Dual sim.

Wat is Dual Sim?

Dual sim is dat je twee simkaarten hebt met hetzelfde telefoonnummer en dus 1 abonnement. Je kan de twee simkaart dus in een andere apparaat stoppen en gebruiken. De enige maar is, dat je er maar 1 tegelijk kan gebruiken. Dat houdt in de praktijk in dat de laatst gebruikte of degene met het sterkste signaal zal werken en de andere niet. Nu denk je misschien: “leuk, maar wat moet ik er mee?” Je kan dat tweede simkaartje dus in jouw tablet stoppen en indien je een data-abonnement hebt gewoon het internet gebruiken. Een opmerking hierbij is dat een tablet wel meer Mb’s zal gebruiken op internet dan je smartphone, hier zal je dus goed op moeten letten.

Digimind heeft zelf een dual sim van vodafone en is zeer tevreden. Het werkt! Daarnaast is het ook de goedkoopste optie. Voor 13 euro ben je klaar bij vodafone. Je kan kiezen of je 2x een normale simkaart wilt of 1x een normale en een micro simkaart. Als je voor de laatste optie kiest, kan je vaak de tweede simkaart niet meer in een andere smartphone stoppen, maar ook hier is weer een oplossing voor: je bestelt gewoon een micro simkaart adapter, waar de micro simkaart in past, zodat hij ook weer als normale simkaart is te gebruiken. Deze adapter kost maar 1,95 euro.

Laatste opmerking:
Ik weet dat er veel discussie is over data-abonnementen, maar nogmaals dit is een zeer goede optie voor als je soms een 3g verbinding nodig hebt en niet voor veel gebruik.
 

informatie dual simkaart vodafone

Adapter micro simkaart bestellen

prepaid simkaart bestellen

Durf je zelf niet te knippen in je simkaart dan is er op ipadtoday een simkaartknipper te koop. Hij kost 17,95 euro.

 

 

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (4)

 • Avatar

  Gerard

  |

  Ik wil een Galaxy Tablet 10.1 kopen; moet deze dan ook 3G hebben of kan dat ook met een zonder 3G als ik de DUO simkaart methode gebruik?
  Ik heb al een Duo sim kaart.

  Groet,
  Gerard.

  Reply

  • Avatar

   Digimind

   |

   Beste Gerard,

   Als je met een simkaar tiwl werken in een tablet moet je altijd 3g hebben…

   Reply

 • Avatar

  Anja

  |

  Ik heb een galaxy tab, heb een dual kaartje. maar als ik mijn kaartje in de tab stop krijg ik de melding dat er geen kaartje in zit? Is hier meer over bekend?

  Reply

  • Avatar

   Digimind

   |

   Beste anja,

   ook ik ondervind problemen met mijn dualsimkaart in mijn iPad. Deze geeft dezelfde melding… kennelijk is deze dienst geblokkeerd..

   mijn advies is om een prepaid simkaart te kopen.. deze werkt wel in ieder tablet..

   Reply

Laat een reactie achter

flixtorflixtorvumoovumoofmoviesfmoviessoaptodaysoaptodaysoap2daysoap2dayyeahmoviesyeahmovieswatchseriestvwatchseriestvbflixbflixflixtorflixtormoviestowatchmoviestowatchsoap2day, watch movies online, watch movies & tv shows online, The Seeding (2024), Butcher's Crossing (2023),