Samsung: komt tot rust (blog)

Samsung komt met heel veel verschillende tablets

Afgelopen weken heeft Samsung zo wat sneller dan het licht, meerdere tablets uitgebracht. De Galaxy 7.7 inch, de Galaxy Note, de 10.1 inch en de 8.9 inch. Ik vraag mij dan ook openlijk af of dit niet te veel verschillende formaten zijn. Ik vind het bizar dat men zoveel tablets uitbrengt of aankondigd in zo’n korte tijd. Nou ben ik geen marketing goeroe, maar het lijkt mij dat je zo je eigen producten kapot maakt. Het wekt bij mij de indruk dat men eigenlijk niet weet wat hun klant willen en super onzeker is over hun producten. Als ik 4 dezelfde tablets in andere formaten had uitgebracht, had ik dit op hetzelfde moment gedaan, maar kennelijk wilde Samsung niet wachten en pushed hun tablets er door heen (even de rechtzaken met Apple buitenbeschouwing gelaten). Dit kan niet goed zijn voor de kwaliteit en/of ondersteuning van de tablets. Ik bedoel de specificaties zijn niet slecht van de tablets, maar bijvoorbeeld de Galaxy tab 10.1v (die vodafone uitvoering) word nu al niet meer ondersteund en die tablet is nog geen jaar oud!

Op zich vind ik het geen probleem dat men zich probeert te verbreden op de tabletmarkt en er zullen ook doelgroepen zijn die graag een 7.7 inch tablet willen of een 5.3 smartphone/tablet, maar doe het weloverwogen en communiceer duidelijk. Ik merk dat veel mensen nu zoiets hebben van: “Wanneer komt nou wat? waar? en hoe? of toch weer niet? (apple 🙂 )

Ik hoop dat Samsung tot rust gaat komen, met elkaar om de tafel gaan zitten en even rustig nagaan denken over wat men de komende jaren gaat doen. “pak je rust” . Veel mensen hebben commentaar op Microsoft. Waar is Microsoft op de tablet markt? Ik zie dit eerder positief, ik denk dat rust staat voor kwaliteit en welbedachte keuzes.  Ik vind dat die sowieso voor alle fabrikanten geldt.

Dat Apple nummer 1 is weten we allemaal, dat momenteel eigenlijk niemand nummer 2 is zegt genoeg. Ik denk dat degene die als eerste tot rust komt, de eerste zal zijn die aansluit bij Apple.


Labels:

Laat een reactie achter