Blog: Windows 8 is baas in 2012

Windows komt in 2012 hard terug met hun Windows 8 tablets

Dat is een quote waar ik wel in geloof. Misschien hebben we het allemaal niet zo door, maar waar twee honden vechten om 1 been… Apple ligt nu ver voor op de rest en android probeert nummer 2 te zijn en te blijven. Ik ga nu even niet de anti-apple-boy of de fanboy uit hangen, dus ik laat de Apple discussie even voor wat hij is. Maar als je naar Apple kijkt zie je uiteraard wel wat veranderingen. Steve Jobs is niet meer, ze vechten tegen de concurrent (Samsung) die eigenijk helemaal geen concurrent is, bekijk de verkoopcijfers maar. En ze pakken minder groot uit dan voorheen. Ik doel op de iPhone 4Gs ipv de door iedereen verwachtte iPhone 5.

Als je vervolgens kijkt wat er nog verder gebeurd op de tabletmarkt, zie je dat android toch belangrijke slagen verloren heeft. Dell besloot bijvoorbeeld afgelopen week om geen android tablet meer te maken, maar zich te focussen op windows 8.  Er werd een onderzoek gedaan in Amerika en China waar de ruime meerderheid (in beide gevallen) voor Windows kozen. Android werd hier slecht 3de in. Nou wil ik niet beweren dat zo’n onderzoek leidend is, want de waarheid ligt altijd in het midden. Maar als je alle beetje bij elkaar op telt en ook alle kleine feitjes bekijkt, kan het bijna niet anders dat Windows 8 groots wordt. met Windows 8 heeft Microsoft eindelijk een keer naar Apple gekeken en het goede geprobeerd in hun product te stoppen. Momenteel lijkt dit nog niet helemaal gelukt, maar ze hebben nog tijd.

Ik vind dat microsoft zeker te laat gestart is op de tabletmarkt, maar het lijkt er op dat iedereen dit langzaam aan het vergeven is en stiekem gewoon hoopt op de beste tablets ooit gemaakt, maar dan met Windows 🙂 Als het bij Apple net zo gaat als bij iedere economische groei, zullen na de pieken zeker dalen komen, ik ben benieuwd hoe ze daar mee omgaan.

[ad]

Wat vind jij? Laat het hier onder weten of op Nujij.

Labels:

Laat een reactie achter