Flash crash, wat betekent dat voor ons

Adobe trekt de stekker uit Flash, wat nu?

Het grootste nieuws van de week was natuurlijk dat Adobe heeft gezegd dat zij stoppen met het doorontwikkelen van Flash en over gaan op Adobe Air en HTML5. Wat Apple in 2010 al zei, is nu dus eigenlijk overgenomen door Adobe, daarnaast geven zij ook gelijk Apple de schuld van het floppen van Flash. Uiteindelijk is dit allemaal hogehoedentaal voor de consument en wat betekend het nou voor ons eigenlijk. In ieder geval dat we geen flash meer nodig hebben op onze iPad.

Iedereen zal er weer een andere visie op hebben, maar dit is de mijne. Flash zal blijven werken op tablets, alleen op den duur zal het een stille dood krijgen. Adobe heeft gezegd dat zij wel de veiligheid blijven waarborgen. RiM raakte wel een beetje in paniek omdat al hun apps op flash draaien. Zij hebben dan ook aangegeven dat zij Flash blijven door ontwikkelen. Moeten we huilen omdat Flash dood gaat? Nee eigenlijk niet. De opvolger van flash, HTML5 staat al een tijdje op de deur te kloppen en is eigenlijk beter voor ons. De voornaamste reden dat het beter is, dat het geen batterijvreter is. Iets wat natuurlijk belangrijk is voor mobiele apparaten. Daarnaast bied HTML5 veel meer mogelijkheden voor ontwikkelaars, dus dat zal de kwaliteit van apps ten goede komen, dat weet ik zeker.  Ik denk dus dat wij er niet heel veel last van zullen hebben en alleen maar voordelen. Ik ben trouwens wel benieuwd waar de androidtablet reclames nu mee komen, want het ‘flash argument’ telt dus niet meer.

Het enige probleem van deze hele Flash-crash zie ik in de overgangsperiode. Langzaam aan zal al het flash gaan veranderen in HTML5 en dat kost natuurlijk tijd. Ik denk dat wij in deze periode wel met bugs, errors en alle andere nare woorden te maken krijgen.

PS: de Blackberry gebruiker, wees gerust. Het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry, BBX, zal ook HTML5 gaan ondersteunen.

[ad]

bron foto

Labels:,

Laat een reactie achter