iCloud alternatief: iTwin

Nog niet iedereen wil ‘in the Cloud’

Ik hoor vaak geluiden om mij heen dat nog niet iedereen toe is aan ‘in the Cloud’ (onderaan de pagina kort wat in the Cloud inhoudt). Men vind het idee eng dat iemand anders over hun gegevens beschikt. In principe is dat zo, maar uw gegevens staan weliswaar op een server van bijvoorbeeld Apple, maar niet onbeveiligd. Uw gegevens ‘in the cloud’ zijn eigenlijk veiliger dan gegevens op een externe hardeschijf bij u in de kast, dat durf ik wel te stellen. Toch lees ik regelmatig dat mensen het nog niet aandurven. Voor die mensen die het nog niet aan durven om in the Cloud te gaan werken is het volgende in ieder geval een optie:

iTwin, iCloud alternatief

voor 100 dollar kunt u dit product bestellen, via hun website. iTwin is een product waarmee uw computer de bron wordt van uw ‘wolk’. Alles is Plug N play en eenvoudig in gebruik. Doe de ene kant in uw computer. Zet de bestanden/mappen in iTwin. Neem het andere uiteinde mee van de iTwin en plug die in een andere computer en vervolgens kan u bij uw mappen die u zojuist geselecteerd had. Onduidelijk? kijk de video hieronder en u snapt het. Een goed alternatief, als u nog niet helemaal in the cloud durft. Er zitten wel een paar minpunten aan natuurlijk. Uw computer is de bron, dus als er wat met uw computer gebeurd bent u ook uw gegevens kwijt, daarnaast kan er alleen iTwin gebruikt worden met de iTwin. Dit is wel zo veilig, maar meerdere computers tegelijk of zonder iTwin uw bestanden bekijken is niet mogelijk.

[ad]

 

In the cloud: Wat is dat?

In the cloud wil zeggen dat u uw gegevens niet meer op een fysiek apparaat opslaat. U slaat u gegevens in de lucht, zodat u het overal kan benaderen. In werkelijkheid slaat u uw gegevens op op een server van een bedrijf. U krijgt bijvoorbeeld 2gb aan ruimte op hun server en kan daar elke bestand wat u wil op plaatsen, zonder dat iemand er zonder u toestemming bij kan.

Labels:,

Laat een reactie achter