Officieel: De Asus Transformer Prime

Alles wat je wilt weten over de Asus Transformer Prime

Vandaag is de Asus Transformer Prime officieel gelanceerd (zie onderaan dit bericht het officiële persbericht) . In de volksmond werd deze tablet ook wel de Transformer 2 genoemd.  Over de Prime hebben we al meer geschreven en hij was onofficieel al aangekondigd, maar dan nu de specificaties:

  • Processor:  1.5 GHz Nvidia Tegra 3 (hier onder meer info)
  • Beeldscherm: IPS 1280×800 10.1 inch
  • opslag: 32gb of 64 gb
  • RAM geheugen: 1 Gb
  • USB, MicroSD, HDMI aansluitingen
  • dikte: 0.80 cm, gewicht 586 gram
  • 8 megapixel camera en 1.2 megapixel voorzijde
  • android 3.2 (in eerste instantie)
Daarnaast heeft men het over een batterijduur van 12 uur en met dock zelfs 18 uur, dit is uiteraard heel goed. Als je de Prime vergelijkt met de Transformer is hij in ieder geval een stuk lichter en dunner. De Transformer heeft een gewicht van 680 gram en is 1,3 cm dik.

 

De releasedatum en de prijs

Helaas komt de Asus Transformer Prime pas 6 januari naar Nederland. In eerste instantie als 32Gb en 64gb versie en zonder 3g. De 32gb zou mogelijk 499 euro gaan kosten en de 64Gb 599 euro. Dit zijn redelijk prijzen, zeker als je ze vergelijkt met de andere recent verschenen tablets, maar de prijzen zijn nog niet officieel bevestigd.
Minpuntje is dat de Asus Transformer Prime met android 3.2 honeycomb komt. Ik had verwacht dat dit toch direct met android 4.0 zou komen, maar Asus is gelukkig altijd vrij snel met hun updates, dus hopelijk is de update naar 4.0 ook zo snel. Ik heb tevens geruchten gelezen dat de Transformer Prime toch wel weer met 4.0 gelanceerd gaat worden, kortom dat is gewoon nog even afwachten. Zie hier de video met alle features van de Asus Transformer Prime.
[ad]

Nvidia Tegra 3 processor

Wat deze tablet bijzonder maakt ten opzichte van de rest is natuurlijk de quad-core processor. De Tegra 3 1.5 Ghz processor van Nvidia. Deze processor is de beste tot nu toe geplaatst in een tablet. Dit verschil gaan we echt merken. Bekijk de onderstaande video’s even zodat je een indruk hebt van wat de processor kan in de toekomst.
[ad]

 Het verschil tussen de Tegra 3 processor en de rest

Als u het officiele persbericht wilt lezen kijk dan op engadget.

Labels:

Laat een reactie achter