windows marketplace blijft gewoon groeien

Nog geen app store, maar wel 40.000 apps

Ik ken persoonlijk niet veel mensen die een windows phone hebben, maar wie weet gaat dat komen met de onlangs gelanceerde Nokia Lumia 800. Ik ben toch uit nieuwsgierigheid even gaan kijken op de Marketplace van Windows Phone (zeker met alvast Windows 8 in mijn gedachten). Onder andere na aanleiding van een artikel over de marketplace waar in stond dat er al meer dan 40.000 apps waren. De marketplace ziet er netjes uit, simpel maar wel duidelijk. Zoekoptie is prima en er is weinig reclame of andere afleiding op de market te vinden.

De Windows Market

Na enige tijd te hebben rond gesnuffeld op de market, kom ik toch tot de conclusie dat vrijwel al mijn dagelijks gebruikte apps gewoon aanwezig zijn op de market. Misschien op een enkeling na, zoals Skype, kon ik ze bijna allemaal vinden. Whatsapp, foursqaure, facebook, hyves, twitter, buienrader, nu.nl, RTL Z en Youtube zijn zomaar een paar grote namen die ik vaak gebruik. Als ik verder de diepte in duik, mis ik wel een aantal zakelijk apps die ik gebruik, maar toch werd ik redelijk positief van de gevonden apps. Uiteraard zullen de app ontwikkelaars niet als eerste voor de windows marketplace apps ontwikkelen, maar toch staat eigenlijk alles op de market wat je nodig hebt. Vaak is het argument om geen windows phone te kopen dan ook : “Je hebt niet alle apps.” Dit klopt deels natuurlijk, niet alle apps staan er op, maar wel de belangrijkste. Kortom toch zie ik wel toekomst in de market van Windows en zeker met windows 8 in het vooruitzicht.

Office Mobile en games

We moeten ook niet vergeten dat Office mobile ook een zeer aantrekkelijke optie is op de windows phones. Daarnaast staan er ook veel games op de market. Ik ben zelf niet zo’n gamer op mijn telefoon of tablet, maar ook hier staan alle grote namen. Wat mij wel op viel is dat deze vaak wel duurder zijn dan op de androidmarket of in de App store.

Misschien is de Nokia Lumia 800 toch het overwegen waard. Hij kost rond de 450 euro, dus dat is in ieder geval goedkoper dan de iPhone of diversen top androidtoestellen.

Labels:

Reacties (1)

  • Avatar

    Tracee Jannell

    |

    Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

    Reply

Laat een reactie achter

gomoviesgomoviesflixtorflixtorflixtor videoflixtor videoseriesonlineseriesonlineanimesugeanimesugesoap2daysoap2daywatchseriesonlinewatchseriesonlinesoaptodaysoaptodaygogoanimegogoanimehurawatchhurawatchwatch movies free, hdtodaytv, watch movies online, Divinity (2023), watch tv shows online,