Caat Kookt: gemakkelijke app voor gezondere recepten

Frisse app voor gezonder eten

Nou ben ik niet een die-hard afvaller en ook geen Jojo. Maar ik werd gewezen op een nieuwe recepten app voor de iPad. Caat kookt. Toen ik de app voor het eerst opende kreeg ik Caat vol op mijn beeldscherm. Zij had een verhaal over 5G’s  gezonde, gevarieerde, gebalanceerde, gecombineerde en gemakkelijke voeding. Wat ik vervelend vond is dat ik de intro niet door kon skippen, want ik lees namelijk nooit handleidingen en ik kijk ook nooit intro’s. Maar gelukkig komt de intro alleen de eerste keer als je de app opent, daarna niet meer. Wat  direct op viel was de layout van de app. Deze weekte wel mijn interesse om te klikken op allerlei recepten, die er goed uit zagen. Wat makkelijk is, is dat je zo’n recept stap voor stap op je iPad kan tonen en je eventueel het boodschappenlijstje kan mailen. Qua inhoud van recepten kan ik weinig zeggen, want ik kook niet meer dan water of van woede. Maar ik vind de recepten die er op staan, helaas zijn het er nog niet zo heel veel, er smakelijk uit zien en ze zijn duidelijk uitgelegd. Bovendien zouden ze dus voldoen aan de 5 g’s en dat kan volgens mij geen kwaad voor de gemiddelde Nederlander.

Verder is er boven in de app een menu balk waarin je kan filteren/ zoeken welke recepten je wilt zien, jouw boodschappenlijstje en favorieten recepten kan bekijken. Verder is er nog een button voor keukenbasis begrippen en een mogelijkheid om recepten te kopen. Hier staat 1 bundel te koop momenteel voor 2,39 euro voor 10 recepten voor Valentijn. Dit vind ik niet heel duur, maar een preview met foto’s zou wel prettig zijn, voordat ik iets koop. Wat wel jammer is, is dat ik de menubalk maar half zie op mijn iPad.  Al met al vind ik dat er in ieder geval meer recepten in zullen moeten komen, want hij oogt nog wat ‘leeg’ de app en ze zullen nog wat moeten doen aan de menubalk. Ik zou zeggen probeer hem uit, hij is gratis.

[box] klik hier om Caat Kookt gratis te downloaden in de app store [/box]

Ik geef de app Caat Kookt: 3 tabletjes  (van de  5)

[ad]

Labels:

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter