Geen BBM op iOS (en android) en iMessage heeft een lek

Zal Whatsapp voorlopig nog  marktleider blijven?

Whatsapp is er inmiddels zo ingeburgerd, dat je bijna zou zeggen dat de concurrentie geen schijn van kans meer heeft. ‘Ik stuur wel ff een Whatsappie’  dat hoor ik heel vaak iemand tegen mij zeggen ipv ‘we bellen’.

Eigenlijk is er maar 1 concurrent voor Whatsapp op gebied van Instant Messaging en dat is Blackberry Messenger. “Zullen we ff pingen” klinkt namelijk ook niet onbekend in de oren. (een feitje waar ik mij altijd al aan irriteer: het is Pinnen, want het heet een PIN-id en geen PING-id, zo dat is er uit) Echter het grootste nadeel van BBM is dat het alleen voor Blackberry’s is. Er gingen geruchten dat RiM BBM ook naar de andere platformen zou gaan vrijgeven, echter blijkt nu dat RiM dat inmiddels weer heeft teruggedraaid (bron). Hierdoor zijn de kansen voor BBM gelijk verkeken om daadwerkelijk marktleider te worden op gebied van IM.

iOS heeft sinds kort ook een eigen soort BBM, namelijk iMessage. Alleen te gebruiken voor iOS 5 gebruikers. Helaas voor Apple kwam er vandeweek negatief nieuws naar buiten over deze functie. Er zit namelijk een lek in iMessage. Kort gezegd: Zodra jij jouw telefoon verkoopt, inwisselt of aan iemand anders geeft, kan diegene nog steeds jouw berichten op iMessage ontvangen. Deze bug word niet ontkent door Apple. Dit is uitermate vervelend natuurlijk. Zeker omdat jij niet weet dat die ander jouw berichten kan lezen. Zolang jij jouw eigen iPhone/ iPad houdt is er niets aan de hand, maarja dit mag natuurlijk nooit gebeuren.

Er zijn overigens wel wat oplossingen voor dit probleem. Bijvoorbeeld online bij jouw Apple-ID het desbetreffende apparaat verwijderen, iMessage op ON en OFF zetten nadat jij jouw simkaart of iPad hebt gereset of jouw wachtwoord van jouw Apple-ID veranderen.

Al met al hoop ik dat Apple hier gauw een oplossing voor vind. Echter doordat dit lek in iMessage zit zouden sommig gebruikers weleens wantrouwen kunnen krijgen en gewoon blijven bij wat ze gewend zijn, lekker whatsappen. Ondanks de fails van de laatste tijd….

[ad]

bron: lek iMessage

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter